Renault SYMBIOZ: Avto ali dnevna soba? Vi se odločite!

Anja Mrevlje 20.09.2017
Renault in Philips Lighting

Vozilo je bilo predstavljeno na letošnjem avtomobilskem salonu v Frankfurtu, nakazuje pa prihajajoče trende, v katero smer se bo v prihodnje razvijala avtomobilska industrija. V ospredju je povezovanje in spajanje popolnoma avtonomnih vozil, ki ne proizvajajo nobenih emisij z okoljem, v katerem prebivamo. Projekt SYMBIOZ je nastal kot sodelovanje med Renaultom in Philips Lighting. Na eni strani imamo tako interaktivno povezljivost med voznikom in vozilom in na drugi strani med vozilom in domovanjem. To povezljivost jim je uspelo doseči z uporabo operacijskega sistema, ki avtomatsko uravnava svetlobo ob vstopu v dom.


Thierry Bolloré, predsednik uprave Groupe Renault je ob predstavitvi dejal: "Način, kako uporabljamo vozila se spreminja. Vozila so postala več kot le način za prevoz od točke A do točke B. Opremljena z napredno tehnologijo, postajajo interaktiven in personaliziran prostor, ki povezuje voznike z drugimi vozili, ljudmi in okolico, ki jih obdaja. In če se ozremo v leto 2030, bodo vozila veliko bolj energijsko učinkovita, povezljiva in avtonomna tudi v smislu vožnje. To pa bo vsekakor izboljšalo način kako živimo in potujemo."

PREBERITE ŠE: Renault ZOE e-Sport - električna raketa

Vizija projekta SYMBIOZ za leto 2030 tako združuje tehnologijo avtonomne vožnje, povezljivost pametnih hiš in energijske učinkovitosti v kohezivno in harmonično izkušnjo in to brez uporabe kakršnihkoli aplikacij.
renault.si

Besedilo: Matej Jurgele

Galerija:

Fotogalerija

Foto: Renault Foto: Renault Foto: Renault Foto: Renault Foto: Renault Foto: Renault Foto: Renault Foto: Renault Foto: Renault Foto: Renault Foto: Renault Foto: Renault Foto: Renault Foto: Renault

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča