Kitzbühel

V opero ali na smučanje - z Mercedes-Benz GLE

Pika Zrim

Kitzbühel na Tirolskem je luksuzno smučarsko središče poznano predvsem po vsakoletni nori smukaški tekmi, ki je rezervirana le za najpogumnejše. In tako kot se pogumni smukači na progo Streif podajo z mislijo »na vse ali nič«, smo se tudi mi odpravili v Kitzbühel z avtomobilom Mercedes-Benz 350d GLE, katere slogan je »The best or nothing - Najboljše ali nič« .

Lepotec v ženski družbi
Marsikdo bi nemškega lepotca iz Stuttgarta označil kot moški, oziroma družinski avto, a tudi v ženski družbi se je počutil odlično. Tako na avtocesti kot tudi na lokalnih, delomazasneženih cestah smo občutile udobje vožnje ter predvsem luksuz in prostornost, ki ga ponuja v usnje in les obdana notranjost. Da ne govorim o prostornosti prtljažnega prostora, ki je za modno - smučarske navdušenkezvso potrebno in nepotrebno prtljago več kot pomemben faktor pri izbiri avtomobila. 

Podpis Roberta Lešnika 
Mercedsovi začetki SUV vozil segajo v leto 1997, ko se je v prvem filmu Jurski park pojavil legendarnimodel ML, ki je svoj uspeh nadgrajeval praktično dve desetletji, oziroma do leta 2015, ko je bil predstavljeno povsem novo športno terensko vozilo in mu v skladunove strategije poimenovanja pridali končnico GLE.Leta 2018so model GLE, takrat že pod vodstvom slovenskega oblikovalca pri Mercedesu, Roberta Lešnika, prenovili in mu nadeli današnjo podobo. 

Vrhunsko udobje in tehnologija 
Že pogled na potniško kabino in najboljše materiale ter do potankosti izdelani detajli te prevzamejo ob vstopu vnotranjost vozila, ki ga tudi po nekajurni vožnji ne želiš zapustiti kar tako.Udobje, ki ti ga nudijo usnjeni, ogrevani in prilagodljivi sedeži,ter preglednostiz avtomobila, dopolnjuje digitalizirana armaturna plošča. Izdelana je iz visoko ločljivega zaslona, v ozadju katerega deluje najnovejša Mercedesova tehnologija povezljivosti in upravljanja MBUX ( Mercedes Benz User Experience). Izkušnja, kiže posega in daje slutiti prihodnost mobilnosti in avtonomne vožnje. 


Tehnološka knjižnica
Mercedes-Benz 300d 4MATIC, kakor se je uradno imenoval naš sopotnik ima resnično veliko za pokazati, saj sodi v mercedesovi družni v vrh tehnologije in udobja. Lahko bi rekli prava tehnološka knjižnica na štirih kolesih.Z močjo 180 kW ( 245 KM) in 500 NM navora je ekološko še vedno pod vsemi omejitvami emisij , hkrati pa ponuja dovolj dinamike in moči tako v normalnih, kot tudi zahtevnejših pogojih vožnje. Inteligentno komfortno vzmetenje E-Active Body Control v kombinaciji z zračnim vzmetenjem Airmatic je poskrbelo za izredno udobno počutje med vožnjo in samodejno prilagajanje voznim razmeram.Za varnost v GLE poskrbitudi podpora tako imenovanega paketa z asistentom Plus, ki zagotavlja podporo, ko je glede na situacijo treba prilagajati hitrost, upravljati volan, menjati vozni pas, in celo ob nevarnostih trka. 

www.mercedes-benz.si

(Fotografirano s pametnim telefonom Huawei P30 Pro)


Fotogalerija

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča