Volkswagnov presežek

Matej Jurgele 18.02.2018
Touareg

Touareg kraljuje na vrhu modelske palete ter s svojim dizajnom, inovativnimi tehnologijami in dinamičnimi voznimi lastnostmi. Svetovno premiero bo doživel na Kitajskem, ki je v svetovnem merilu najhitreje rastoči trg športnih terencev in obenem tudi Volkswagnov največji posamični trg.

Prvi pogled na povsem na novo razviti Touareg 
Touareg na vrhu Volkswagnove modelske palete zelo jasno razkriva, kakšne ambicije ima znamka: ekspresivni dizajn, ki ga je s svojo ekipo zasnoval Volkswagnov glavni oblikovalec Klaus Bischoff. Ta vozilu deje nezamenljivo in karakterno identiteto. Za maksimalno varnost in udobje bo skrbela cela armada inovativnih asistenčnih sistemov. Z eno največjih digitalnih armaturnih plošč v tem razredu, t. i. Innovision Cockpitom, se odpirajo povsem nove dimenzije informacij in razvedrila. Povezljivost pa je na nivoju, da bi lahko govorili tudi o internetnem vozlišču na štirih kolesih. Pogonski sklop, zračno vzmetenje, krmiljenje zadnjih koles in sistem prečnega stabiliziranja omogočajo varno in dinamično doživetje vožnje.

Volkswagen z novim Touaregom nadaljuje zgodbo o uspehu te modelske serije tretje generacije. Kot že predhodna modela, bo tudi ta zadovoljil visoka pričakovanja višjega avtomobilskega razreda in njegovih kupcev. Ekskluzivni SUV C-segment danes spada med posebej hitro rastoča področja na svetovnih avtomobilskih trgih, kjer naj bi se prodaja na primer na Kitajskem po pričakovanjih do leta 2023 podvojila.

Izbor urednika