5 modnih kosov, v katerih se boste počutile samozavestne pri svojem delu

Klavdija Rupar 11.04.2022
comma

Se v svojem telesu in pri svojem delu počutite dovolj samozavestne? Samozavest je namreč izrednega pomena, saj nam pomaga, da se drugače nosimo in že navzven izžarevamo notranjo moč. Pa naj bo to, ko gremo zjutraj po kavo ali ko imamo pred seboj pomemben sestanek ali ko prosimo za povišico, za katero vemo, da si jo zaslužimo.

Še posebej pri delu nam bodo to samozavest dala primerna oblačila, v katerih se bomo obenem počutili samozavestno, privlačno in udobno.

Zato smo pripravili seznam petih kosov oblačil, ki jih mora imeti v svoji omari vsaka poslovna ženska.

Klasičen trenčkot

Le redko kateri kos oblačila je dobro videti prav na vseh ljudeh in ga lahko kombiniramo k vsem oblačilom - trenčkot je zagotovo takšen kos. Gre za brezčasen kos oblačila, ki ga lahko nosite tako za v pisarno kot med vikendi, obenem pa je primeren tudi za različne letne čase. 

Trenčkot bo poskrbel, da se boste vedno počutile sofisticirane in samozavestne. Če v pisarni lahko nosite kavbojke, ga kombiniratje s kavbojkami ravnega kroja, puloverjem in balerinkami.

Foto: Mango

Raznolik blazer

Zagotovo moj najljubši kos oblačila! Blazerji so v zadnjem času postali eden najbolj trendi kosov, ki ga mora imeti v omari vsaka ženska. Če želite takšnega, ki ga boste lahko kombinirali povsod, izberite karirast klasičen blazer. Gre za enega bolj profesionalnih kosov, lahko pa ga kombinirate s hlačami, navadno majico ali pa obleko. Nikoli ne gredo iz mode, nosite pa ga lahko tudi izven pisarne.

Foto: Zara

Ogromna torba

Prava torba je ključ do uspeha. Vsekakor potrebujete torbo, v katero lahko spravite računalnik, očala z zaščito pred modro svetlobo, prigrizek, steklenico za vodo, različne polnilce, sončna očala, denarnico in telefon. Izbira torbice, ki jo boste nosili vsak dan, večino dneva, ni lahka izbira, saj jo imeli pri sebi prav vsak dan. Predvsem je pomembno, da je dobre kakovosti, bo zdržala težje predmete in ima dovolj prostora, za vse, kar nosite naokoli. Poleg tega pa vam bo dala dodatno samozavest, saj bodo notri vsi pripomočki, ki jih boste potrebovali ob različnih situacijah.

Foto: Zalando

Hlače, v katerih lahko sedite cel dan

Imate pisarniško delo in večino dneva presedite? Potem je pametno, da izberete hlače, v katerih boste lahko brez težav sedeli več ur. S trenutnimi trendi brez težav najdete elegantne hlače, ki bodo navzven videti poslovno, v njih pa se boste počutili enako udobno kot v trenirki ali pižami. Ključ je izbira bolj mehkega materiala.

Foto: Zara

Par udobnih čevljev s peto

Čevlji s peto vam bodo dali še kanček več samozavesti, zato izberite par, v katerem boste lahko brez težav hodili in bodo vašim nogam dali dodatno oporo. Izberite črno ali bež barvo, ki jo boste lahko kombinirali z različnimi stili in barvami oblačil.

Foto: Zalando


Naslovna fotografija: Comma 

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča