V novi Center Rog prihaja LJFW - Ljubljanski teden mode

Helena Peterlin 11.09.2023
ljfw-14-image-secondary2foto-marijozupanov

Jeseni prihaja čas za slovensko modno oblikovanje. 14. edicija LJFW – Ljubljanskega tedna mode se bo odvila v Centru Rog, dogajanje bo postavljeno v veliko prireditveno dvorano v prvem nadstropju in na prenovljeno Petkovškovo nabrežje pred stavbo. Na 14. LJFW se bo predstavilo največ slovenskih oblikovalcev naenkrat doslej. Napovedanih je nekaj nepričakovanih sodelovanj uveljavljenih oblikovalcev in modnih novostih, obeta se tudi zelo zanimiva mednarodna udeležba medijev.

ljfw 14 image mainfoto marijozupanov

»Veseli smo, da smo z ekipo Centra Rog začutili medsebojno energijo in skupaj zastavili prvi javni dogodek v veliki prireditveni dvorani obnovljenega objekta, ki bo zagotovo odmeval tudi preko naših meja. Letos poleg rdeče trajnostne niti, ki je vedno bolj pomembna za nas in naše potomce, poudarjamo tudi pomen avtentičnosti in sprejemanja samega sebe, osvobajanja od družbenih pričakovanj in pomena osredotočanja na svojo resnično podobo. Vsak posameznik je namreč dragocen del v mozaiku sveta z edinstveno perspektivo in prispevkom, in Ljubljanski teden mode je eden od dogodkov, ki z veseljem in ponosom zaobjame vse oblike kreativnosti. Hvaležni smo vsem partnerjem, ki nas pri tem podpirajo in že leta prepoznavajo dodano vrednost v našem (so)delovanju,« je povedala Melinda Rebrek, izvršna producentka LJFW.

ljfw 14 image secondary3foto marijozupanov

Renata Zamida, direktorica Centra Rog: »Letošnji teden mode bo prvi veliki test za hišo in neke vrste predotvoritveni dogodek, v prihodnje pa upam, da tradicionalni jesenski happening pri nas. Od konca oktobra, ko se bodo zvrstili tudi uradni otvoritveni dogodki, bo Center Rog odprt za vse, posebej pa se bomo posvečali kreativnemu sektorju, zato bo svoje mesto pri nas našlo tudi modno oblikovanje. Letos smo ponosni pokrovitelj nagrade za najbolj trajnostno kolekcijo LJFW, nagrajenka_ec bo lahko v Centru Rog eno leto brezplačno uporabljal_a vseh devet proizvodnih laboratorijev, vključno s tekstilnim.«

ljfw 14 image secondary1foto marijozupanov

Natalija Medica z Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport: »Na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport smo ponosni, da lahko prispevamo k promociji slovenskih modnih oblikovalcev in trajnostne mode. Globalna modna industrija, še posebej proizvodnja in transport tekstila in oblačil, je med največjimi svetovnimi onesnaževalci okolja. Zato se nam zdi pomembno, da vsi skupaj prispevamo k ozaveščanju o nujnosti drugačnega razmišljanja o modi in k spremembam v proizvodnji, pa tudi potrošnji oblačil. Naše ministrstvo je Ljubljanski teden mode podprlo že drugič, razprave o problematiki tekstilne industrije in vidiku trajnosti pa smo v času slovenskega predsedovanja Evropski Uniji v letu 2021 dvignili tudi na evropsko raven.«

ljfw 14 image secondary2foto marijozupanov

Ogled modnih revij 14. Ljubljanskega tedna mode bo možen z vabilom ali nakupom karte na www.eventim.si in na prodajnih mestih v sistemu Eventim Si. Karte bodo v prodaji od 15. septembra 2023, po 25 evrov za dnevno vstopnico.

@ Foto: Marijo Županov, styling: Ela Mejač, make up: Špela Ema Veble, frizura: Aska Kajtazović, lokacija: Center Rog

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika