Otroku izberimo starosti primerne igrače in potrebščine

Gabrijela Vrbnjak 20.05.2020
ooh

Mehkejšo igračo (medvedek, zajček, punčka...) bomo otroku ponudili, da z njo zaspi in se malce pockrlja. Dojenčki na začetku svojega življenja ločijo samo črno in belo, zato s kričečimi igračami zaenkrat, ali preveč pastelnimi, ne pretiravajmo.

Starejši dojenčki in malčki bodo že živahnejši - uživali bodo pri potiskanju in pozibavanju na večjih predmetih - za zibanje izberimo otroške konjičke, za potiskanje pa na primer leseni otroški voziček ali samokolnico, ki bosta prišla prav še dolgo kot prostor za pospravljanje drugih igrač.


Ko otrok malce zraste, lahko urimo njegove možgančke z večno igro spomin, ki nikoli ne zastara - igra spomin bo prav gotovo dobra naložba za igro kadarkoli in kjerkoli. Podobno je tudi s kockami. Igramo se lahko na najrazličnejše načine, pa še zanimive so za različna starostna obdobja.

MUST HAVE pripomočki za dojenčka in malčka

 • Posteljica
 • Udobna odejica in posteljnina (izberimo takšno, ki je primerna tudi za odrasle)
 • Pajac pižamica
 • Maska za otroke in odrasle
 • Igračka za crkljanje


Opremimo otroško sobo od A do Ž

Poleg osnovnih potrebščin, ki jih potrebujemo za dojenčka in malčka, je dobro, ko otroka pričakujemo, ali smo na prehodu starostnega obdobja - da temu primerno opremimo otroško sobo. 

 • Postelja in posteljnina
  Udobna in zračna posteljnina iz naravnih materialov bo naše malčke prav gotovo pomagala zazibati v globok spanec. Postelja pri malčku naj bo nizka - takšna, da bo lahko sam splezal na njo in iz nje - tako spodbujamo njegovo samostojnost. Navsezadnje je takšna postelja praktična tudi čez dan - za igro, branje ipd. Tudi ostalo pohištvo: garderobna omara, mizica, police, stolčki naj bodo v višini otroka.

 • Mizica in stolčki
  Če otrok ne mara več sedeti za mizo na otroškem stolčku, se v njem počuti utesnjenega, pa je že suveren na otroškem stolčku, ne odlašajmo in mu uredimo svoj kotiček za hranjenje. Verjamemo, da bomo tudi odrasli z veseljem posedeli za prikupno otroško mizico.

 • Otroški kotiček
  Otroci imajo bujno domišljijo - še posebej pri igri. Prepustimo jim igriv čar otroštva in jim popestrimo otroški kotiček s šotorom za igro in igrače. Izbirajmo igrače naravnih, preprostih tonov, ki so prav tako še kako zanimivi.

www.ooh-noo.com

Fotogalerija

Ooh Noo Ooh Noo Ooh Noo Ooh Noo Ooh Noo Ooh Noo Ooh Noo Ooh Noo Ooh Noo Ooh Noo Ooh Noo Ooh Noo Ooh Noo Ooh Noo Ooh Noo Ooh Noo Ooh Noo Ooh Noo Ooh Noo Otroški voziček iz lesa Ooh Noo.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika