Recept: hrustljavi čokoladni piškoti

Mrzli decembrski večeri kar kličejo po skodelici toplega kakava. Ob njem pa se najbolj priležejo hrustljavi piškoti, tudi tisti čokoladni seveda.
Za nadvse okusne čokoladne piškote potrebujemo:
- 280 gramov večnamenske moke
- polovico čajne žličke sode bikarbone
- ščepec soli
- 170 gramov stopljenega masla
- 100 gramov rjavega sladkorja
- 1 veliko jajce
- 1 rumenjak
- 2 žlici vanilijevega ekstrakta
- 200 gramov sesekljane temne čokolade
- 3 pesti sesekljanih orehov
PREBERITE ŠE: Recept - domači čokoladni tartufi
Recept: hrustljavi čokoladni piškoti (Foto: Unsplash)
Priprava: V posodi zmešamo stopljeno maslo in sladkor ter dobro premešamo. Vmešamo jajca in vanilijev ekstrakt. Dodamo moko, v katero smo vmešali sodo bikarbono in dobro premešamo. Dodamo še orehe in čokolado ter testo postavimo v hladilnik za vsaj dve uri. Nato oblikujemo piškote, jih zložimo na pladenj, obložen s papirjem za peko ter postavimo v pečico, segreto na 170 stopinj Celzija.
Dober tek!
Mogoče te zanima tudi?
preberi povezane vsebine