Recept - rižota z radičem in slanino

Klavdija Rupar 17.12.2019
Rižota

Rižota je zagotovo jed, ki jo vsi obožujemo, saj je hitro pripravljena, lahka in dobrega okusa. Ker se bližamo praznikom, ko bomo (preveč) jedli, si ta teden naredimo lažje kosilo in pripravimo malo drugačno rižoto - rižoto z radičem in slanino. Spodaj predstavljamo preprost recept.

SESTAVINE:

  • 300 gramov riža
  • 200 gramov slanine
  • 120 gramov naribanega parmezana
  • zelenjavna jušna osnova
  • 200 gramov rdečega radiča
  • 120 gramov masla
  • ekstra deviško oljčno olje
  • sol in poper

PRIPRAVA:

Radič, parmezan, maslo in sol damo v mikser ter mešamo toliko časa, da nastane gladka zmes. V večji posodi na olivnem olju popražimo riž in pazimo, da se ne obarva. Ko riž zavre, ga prelijemo z jušno osnovo in dodamo sol ter poper. Kuhamo nadaljnih 15-20 minut in med mešanjem dodajamo jušno osnovo. Ko je riž pripravljen, mu dodamo mešanico iz radiča, masla in parmezana ter dobro premešamo. Počakamo, da se jed ohladi ter ji dodamo slanino in povrhu postresemo parmezan. Postrežemo in uživamo.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča