5 aplikacij, ki nas bodo motivirale pri zastavljenih ciljih

CITYLIFE 03.01.2023
aplikacijeorganizacijačasa-unsplash

Poiskali smo pet aplikacij, ki nam bodo v pomoč, da na prvo mesto postavimo cilje, ki nas veselijo in se jih držimo več kot teden ali mesec dni. 

Foto: Unsplash

Be Focused

Mogoče ste že slišali za tehniko, ki je razdeljena na krajše časovne intervale, ki nam na koncu dajejo pozitiven občutek o količini opravljenega dela v zadanem časovnem roku. Aplikacija Be Focused nam daje možnost, da določeno delo opravimo v 25 minutah s krajšimi odmori, ki trajajo 1 minuto. Uporaba aplikacija je odlična pri pospravljanju doma, za branje knjig ali pa nam bo tiste naloge, ki nam ne dišijo preveč, naredila še bolj zabavne in skrajšala čas opravila. Aplikacija je na voljo brezplačno za uporabnike sistema Android iOs.

Več na: apps.apple.com

iWish

Aplikacija iWish je še ena od aplikacij, ki nam bo pomagala do zastavljenih ciljev. Idealna je za tiste, ki radi beležimo naloge, ki jih moramo narediti ali pa smo jih že opravili. S pomočjo aplikacije lahko izdelamo listo želja ali ciljev, si zapisujemo ideje, ustvarjamo načrte na različnih področjih kot so šport, potovanje, služba in drugi. 

Več na: apps.apple.com

Sanity & Self

Aplikacija Sanity & Self  je kombinacija video podcasta, psihoterapevta in dnevnika skupaj. Uporabniku omogoča poslušanje več avdio zapisov iz različnih tematskih področij s problemi s katerimi se soočamo tudi sami. Uporabimo pa jo lahko tudi za beleženje lastnih želja, načrtov, ambicij in strahov. Proti plačilu nam je na voljo tudi pomoč strokovnjaka, ki nam pomaga, da se lažje spopademo z vsakodnevnimi vprašanji in problemi. 

Več na: sanityandself.com

I Am

Če imamo občutek, da nam včasih manjka samo lepa beseda, da bi se stvari postavile na svoje mesto je tukaj aplikacija I Am. Enostavna za uporabo nam vsakodnevno ali tedensko preko sporočil pošilja afirmacije, ki nam ne pomagajo samo do večjih premikov v naši miselnosti ampak nas vsakodnevno opominjajo na to, kar smo resnično sposobni in poskrbijo za lepši dan.

Več na: play.google.com

Forest

Zanimiva aplikacija, ki nam bo pomagala pri tem, da več časa preživimo brez svojega mobilnega telefona. Zasnovana je tako, da preden odložimo in za nekaj trenutkov ne uporabljamo svojega telefona, s pomočjo aplikacije Forest posadimo drevo. Dalj časa, ko ne uporabljamo telefona, bo drevo vse bolj raslo. Ko ponovno uporabimo svoj telefon, drevo začne "umirati". Manj časa ko preživimo s telefonom v roki, večja bo verjetnost, da si znotraj aplikacije zgradimo pravi mali gozd. Aplikacija tako nudi uporabniku tudi posebne nagrade, ki odpirajo možnost virtualnega sajenja kar 30 novih drevesnih vrst...

Več na: forestapp.cc

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika