Dobra fotografija je moj posel in zabava

Pika Zrim 25.05.2022
Huawei Puglia

Zagotovo pri tem pripomorejo tudi dovršeni tehnološki produkti, brez katerih si zadnje čase ne predstavljamo življenja. Mednje med prvimi sodi pametni telefon, ki pa ni postal le naša prenosna pisarna, ampak nam omogoča tudi izdelavo in hranjenje vrhunskih fotografij. Na potovanjih v zadnjih tednih je bil moj nepogrešljivi tehnološki spremljevalec in delovno orodje najnovejši Huawei P50 Pro - pametni telefon, ki me pri mojem modnem ustvarjanju ni pustil na cedilu.

Moj življenjski stil in delo, ki ga opravljam se sestoji iz slikanja modnih kombinacij, zanimivih potovanj, obiskovanje trgovin, uživanje v kulinariki in druženje z najdražjimi. Kot vsaka druga sodobna ženska, spomine, ki jih medtem ustvarim, rada hranim na svojem pametnem telefonu. Ker sem rada urejena, na tekočem z modnimi in ostalimi trendi, med katere sodijo tudi tehnološki, in rada preizkušam novosti, je bilo spoznavanje najnovejšega pametnega telefona Huawei P50 Pro na potovanju po jugu Italije zame pravi užitek.Ostuni Dve bleščeči očesi

Letos še bolj kot prejšnja leta prevladujejo barvni vzorci in italijanska pokrajina Puglia mi je ponujala idealno scenografijo za najboljše kadre.   Kamorkoli je seglo oko, vedno je bilo nekaj novega in zanimivega za ustvarjanje spominov. Ko sta ta pogled ujeli tudi dve bleščeči očesi Dual-Matrix kamere novega Huawei P50 Pro so nastali  najlepši posnetki.

Elegantni dizajn

Vrhunski in vsestranski pametni telefon, ki še posebej izstopa s svojo fotografsko zmogljivostjo me je osvojil tudi s svojim videzom. Z izredno tankim in lahkim ohišjem v dveh čudovitih barvah, vedno elegantni črni in zlati, je Huawei P50 Pro telefon, ki mi pomaga izraziti moj osebni modni slog.

S 16,7-centimetrskim (6,6-palčnim) na straneh ukrivljenim zaslonom in skoraj nevidnimi robovi, ponuja izjemno vizualno in uporabniško izkušnjo. S težo 195 gramov je tudi lažji od vseh telefonov, ki sem jih uporabljala doslej, preprosto ga lahko uporabljam z eno roko.

1001 način fotografiranja

Dejstvo je da pametni telefoni vse bolj postajajo pametne naprave za zajem kadrov in dogodkov okoli nas. Novi Huawei P50 Pro me je navdušil s sistemom dvojne matrične kamere z glavno matriko, ki vključuje barvni (RGB) objektiv, monokromatski objektiv in večspektralno tipalo svetlobe. 

Zahvaljujoč tehnologijam True-Chroma Shot, XD Fusion Pro z novim filtrom Super Colour, pogonom True-Chroma Image in Super HDR, so moje fotografije barvite in polne podrobnosti tudi v slabih svetlobnih razmerah. Nočni posnetki so tako najboljša možna reprodukcija tega, kar vidi moje oko in še več. Huawei P50 Pro je opremljen s periskopskim objektivom s 3,5-kratno optično oziroma 100-kratno povečavo, medtem ko je ultra širokokotni objektiv opremljen s tehnologijo stabilizacije, za preprost zajem majhnih ali zelo oddaljenih predmetov v visoki ločljivosti. Naprava podpira tudi optiko Huawei XD, ki odpravlja optične napake in obnavlja podrobnosti na fotografijah.

Ker sem nostalgična in včasih tudi umetniška duša se ne morem upreti skušnjavi da včasih naredim tudi kakšno črnobelo fotografijo. V moji mladosti je bilo to edino, kasneje so nam programi omogočali, da barvno fotografijo spremenimo črnobelo. Novi Huawei P50 Pro pa omogočajo monokromatske posnetke, ki že v osnovi naredijo izredno dodelan črnobeli posnetek. 

Pametni Concierge Poleg telefoniranja in fotografiranja mi pametni telefon s svojimi storitvami in aplikacijamo ponuja tudi vso ostalo administrativno podpro pri delu in razvedrilu. Nekateri pomisleki kako dostopati do Googlovih storitev so tu odveč, saj je pameten telefon Huawei P50 Pro je opremljen z inovativnimi mobilnimi storitvami HMS ( Huawei Mobile Services), ki nudijo pametnejšo, bogatejšo, priročnejšo in varno uporabniško izkušnjo. Na voljo imam trgovino z aplikacijami AppGallery, zmogljiv vsestranski iskalnik Petal Search, zemljevidi Petal Maps, ki jih je mogoče uporabljati s kretnjami, in sklop pisarniških orodij. V trgovini AppGallery lahko dostopam do vseh globalnih in lokalnih aplikacij, ki jih potrebujem, od družbenih omrežij, kot sta Instagram in TikTok pa vse do bančnih aplikacij, ki jih potrebujem pri spletnem nakupovanju. 

Tudi prenos podatkov iz stare na novo napravo je enostaven za kar poskrbi aplikacija Phone Clone. Vedno pa na koncu še ročno preverim ali so prenesene vse aplikacije in podatki in jih po potrebi poiščem in ponovno naložim preko trgovine AppGallery. 

  

Fotogalerija

Matera Alberobello Ostuni Ostuni Hotel Borgo Canonica Hotel Borgo Canonica Puglia Ostuni Hotel Borgo Canonica Hotel Borgo Canonica Puglia Puglia Puglia Polignano a Mare Pika Zrim Puglia Pika Zrim Hotel Paragon 700 Pika Zrim Hoterl Paragon 700 Pika Zrim rojstni dan

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča