Urša, a upaš na tehtnico?

CITYLIFE 13.07.2021
Huawei tehtnica

Ko boste enkrat iz svoje prazgodovinske tehtnice presedlali na novodobno pametno tehtnico in jo celo povezali z aplikacijo na pametnem telefonu, se vam bo odprl svet prej nepoznanih podatkov o vašem telesu. Stopiti prvič na takšno tehtnico je zato kar nekoliko strašljivo, saj nihče noče zares vedeti, da se zanemarja z odvečnimi kilogrami, poleg tega pa tudi s slabim vnosom vode in proteinov, pa še s kakšnimi prej nepoznanimi indeksi, ki očitno beležijo vsako napolitanko, ki smo jo kadarkoli nespametno pohrustali ob polnočnem filmu.

Sodelovanje z aplikacijo

Za testiranje pametne tehtnice Huawei Body Fat Scale sem uporabila P 30 Pro telefon, ki se je s tehtnico sparil hitro in enostavno. Očitno si je tudi moj telefon nadvse želel videti, koliko ostankov pregrešnih piknikov je še v meni. Aplikacija in tehtnica lahko ločeno vodita do deset ljudi, ki jih nemudoma prepoznata, če je med njimi vsaj 2 kg razlike. V nasprotnem primeru je treba vnaprej izbrati osebo, ki se bo tehtala.

Pametna in lepa, pa četudi boleče iskrena

In ker pred to tehtnico ni vredno česarkoli skrivati, sem si profil izpolnila do popolnosti – s starostjo, spolom in višino, seveda v upanju, da bo tehtnica, glede na to, da nisem več v najbolj rosnih letih, bolj razumevajoča glede meritev. Recimo, da mi bo ob rezultatih dodala kakšno spodbudno sporočilce: "Glede na vašo višino in starost se v bistvu držite še kar dobro, sploh v primerjavi s preostalimi devetimi profili, ki jih imam v arhivu." Recimo.

Po pregledu podatkov, ki mi jih je izpisalo v aplikaciji, zdaj vsekakor drugače gledam na svoje telo, ki ga ob občasnih trenutkih slabosti resda izkoristim za najbolj pregrešne prehrambne užitke. Huawei Body Fat Scale namreč vse moje prehranske napake naniza v kar devet različnih postavk, od teže in odstotka telesne maščobe do kostne mase, mišične mase, odstotka vode in celo točnega odmerka notranje (t.i. visceralne) maščobe, to je tiste, ki se nabira okoli trebuha in resno kvari dobro voljo med obiskom plaže.

 

Huawei Body Fat Scale vse te podatke izmeri po takoimenovanem dvotočkovnem sistemu, kar pomeni, da merjenje poteka zgolj prek obeh stopal po najhitrejši liniji in ne prek celotnega telesa. To sicer pomeni, da podatki morda niso vedno do desetinke natančni, kot je to značilno za štiritočkovni sistem (merjenje prek nog in rok), a bojda to ni dovolj dober izgovor, da lahko odprem še eno škatlo s piškoti.

Videz ne vara

Pomembna prednost tehtnice Huawei Body Fat je njen videz. Je minimalistična, elegantna, moderna. Tako privlačna, da včasih še obiski zakličejo iz kopalnice, kako lepo tehtnico imava. Midva zakličeva nazaj, da je to pametna tehtnica in da si zapomni vse, ki so se tehtali, saj si tako zagotoviva, da si nihče ne bo upal stopiti nanjo. Robovi tehtnice so smotrno zaobljeni, in tudi rahle svetleči znak na spodnji tretjini prav dobro izpade.

Huawei pametna tehtnica

Nič ne ponudi tako sladkih sanj kot vedenje, da je vaše razmerje med maščobami in mišicami znotraj sprejemljivih parametrov. Aplikacija je čitljiva, lepo organizirana in zdi se, da jo bo Huawei v prihodnosti lahko nadgrajeval z dodatnimi podatki, trendi in morda celo nasveti. Omogoča shranjevanje napredka, tako tistega na dol, kot tudi tistega na gor, odvisno, kam vas pač nese.

In če so pametne tehtnice običajno precej drage, je Huawei Body Fat Scale vsekakor cenovno ena bolj dostopnih, sploh za to, kar ponuja. Nedvomno dober izbor za vse, ki želite stopiti v svet pametnega tehtanja in imeti nekoliko boljši, če ne nujno do podrobnosti natančen pregled ključnih telesnih parametrov. Ker verjemite, nič bolj ne odvrne od še ene tortice kot tehtnica, ki pove, da smo predebeli v šestih različnih postavkah.


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča