Nasveti za izbiro poročne obleke zanj

CITYLIFE 09.06.2020
poročni kotiček

KAJ UPOŠTEVATI PRI IZBIRI MOŠKE POROČNE OBLEKE

Najpomembneje je, da ženin izbere model obleke, ki se lepo prilega njegovi postavi, pri čemer je zelo pomembna dolžina rokavov in hlač. Barvo obleke izberite šele potem, ko imate model že izbran. Prav tako ne pozabite na zelo pomemben detajl: izbira poročne obleke bo zagotovo prava, če se boste v njej dobro počutili.

NASVET
Dolžina rokavov pri moški obleki naj sega do zapestja ali manj (1,5 cm), če želimo, da srajca gleda izpod rokavov. Dolžina hlač je odvisna od širine hlačnic. V kolikor so hlače modnega, ožjega kroja, naj le te segajo do gležnja oz. do roba čevlja. Dolžina širših moških hlač pa naj bo 1 cm nad peto ali do pete čevlja.


TEMATIKA POROKE in UJEMANJE ŽENINA Z NEVESTO

Ženin naj bo stilsko in barvno usklajen z nevesto, oba pa naj pri izbiri obleke upošteveta tematiko poroke, ki sta si jo zamislila. Dandanes poznamo precej različnih stilov porok; od razkošnih in glamuroznih porok, porok v naravi, v vintage stilu, porok v hipsterskem stilu, do elegantnih in romantičnih porok.

Pri izbiri primerne poročne obleke, upoštevajte vse te dejavnike. Tako vam, na primer, pri vintage poroki svetujemo izbiro barvne obleke z rjavimi dodatki in lesenim metuljčkom. Medtem ko je za poroko, kjer je poudarek na eleganci, primernejša temna obleka (s sijajem), srajca z manšetnimi gumbi, lahko pa se odločite tudi za smoking.

NASVET
Vsakemu ženinu svetujemo telovnik; tako ohrani eleganten in svečan videz tudi, ko je brez suknjiča. Telovnik je tisti element, ki loči ženina od ostalih svatov.


NE POZABITE NA DODATKE

Kar zadeva poročno obleko, so skrbno izbrani modni dodatki kakor češnja na vrhu torte, ki dopolnijo in zaokrožijo celoten videz ženina. Dodatki, kot so kravata, robček, manšetni gumbi, pas in čevlji naj bojo usklajeni z izbrano poročno moško obleko. Priporočamo da se barva čevljev ujema z barvo pasu.

NASVET
V kolikor eleganten videz ženina dopolnjujejo ravni, srebrni manšetni gumbi, srebrna ročna ura ter črn robček, črn usnjen pas in črni čevlji, zagotovo ne boste zgrešili.


Obleke so na voljo v Poročnem kotičku
Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča