Pripomočki in nasveti za nego moške brade

Klavdija Rupar 09.01.2020
MOŠKA BRADA

Moška brada je v zadnjem času postala izredno popularna. Krajša, daljša, zanimivi brki - ni važno, najbolj pomembno je, da je urejena. Za nego in urejenost moške brade je potrebno zanjo redno skrbeti in uporabljati prave pripomočke.


Na kaj morate paziti?

Umivanje: brado je potrebno redno umivati. Še posebej je to pomembno, če je brada dolga, saj se vanjo lahko ujamemo koščki hrane. Brado je pametno umivati zjutraj in zvečer (najbolje takrat, ko si umivamo obraz oz. gremo pod tuš).

Striženje: vsekakor moramo za urejeno brado redno hoditi k brivcu. Če bomo pustili, da prosto raste, bo hitro postala zanemarjena, z njo pa bomo izpadli zanemarjeni tudi sami. Reden obisk pri brivcu bo situacijo hitro izboljšal.

Katere pripomočke potrebujemo za nego brade?

Britvica ali brivnik: dober brivnik ali dobra britvica sta ključnega pomena. Izberimo takšnega, ki ne bo dražil kože, vedno pa tudi pazimo, da je britvica očiščena. Pazimo tudi na to, da jo redno menjamo, saj si res ne želimo dobiti kakšnih poškodb. Tudi če si puščamo brado, potrebujemo te pripomočke, saj je treba brado striči in prirezovati. 


Glavniček: če je naša brada daljša, nam bo prav prišel glavniček. Z njim si redno počesimo brado, drugače se ta lahko kar hitro zavozla in bomo imeli velike težave z razvozlavanjem.


Olje: če nam brada na nekaterih mestih manj raste, je pameten nakup olja, ki bo pospešil rast brade. 


Šampon in balzam: lahko uporabimo kar tistega, ki ga imamo za lase, nanos balzama pa je pametna rešitev, saj so dlake precej trde.Fotogalerija

ZY Shaving BRIVNICA Bolin Webb URBANI MOŠKI Fendrihan

Izbor urednika