Virtualni salon ur: Watches & Wonders 2020

CITYLIFE 04.05.2020
ure

Potem ko sta se dva največja urarska sejma na svetu, Baselworld  in SIHH  (Salon International de la Haute Horlogerie Geneva) uskladila glede datumov za leto 2020 ( potekati bi morala konec aprila in v začetku maja), je poleg odpovedi obeh prireditev zaradi pandemije Koronavirusa v urarskem svetu završalo še zaradi napovedi, da so največja urarska imena, kot na primer Rolex, Patek Philippe, Chanel, Chopard in Tudor, odpovedala sodelovanje z Baslom in za leto 2021 napovedala svoj nastop v Ženevi.   

  

Kljub temu, da ima prireditev v Baslu tradicijo staro več kot 100 let, se je nekaj podjetij,  med njimi Cartier, Baume & Mercier, Piaget,  že leta 1991 odločilo za »svoj« salon v Ženevi. Oba dogodka sta potekala v začetku leta in vsaj navidezno je med prireditelji, razstavljavci pa tudi obiskovalci veljalo premirje.   Vse do letos, ko je pandemija premešala karte in spodbudila odločitve, ki pa so morda tlele že več let.  


Watches & Wonders 2020 

Epidemija Koronavirusa je korenito spremenila tudi panogo velikih sejmov, salonov in predstavitev. Večina dogodkov je odpovedanih in predstavljanih v leto 2021, nekateri pa bodo morda ubrali povsem svojo, poleg fizične tudi virtualno pot. Tako je tudi salon ur SIHH v Ženevi izkoristil trenutek in se uradno preimenoval v Watches & Wonders Geneva ter na novo postavil tudi spletno stran - virtualni salon, kjer partnerji predstavljajo najnovejše modele, urarske trende, dizajn, razvoj in ostale informacije.  Fotogalerija

Watches & Wonders Watches & Wonders Watches & Wonders Watches & Wonders Watches & Wonders

Izbor urednika