Čudovit hotel na pobočjih grškega otoka Santorini

Klavdija Rupar 08.02.2020
https://www.citylife.si/moda/christian-louboutin-konec-februarja-odpira-razstavo-v-parizu

Arhitekturni biro Kapisimalis je v najlepši vasici na Santoriniju zgradil hotel Saint. Na otoku, znanem po svoji razgibani pokrajini, ki jo je oblikoval izbruh vulkana, so v zadnjem času postali izredno popularni apartmaji, ki so vkleasni v pobočje in s svojimi polkrožnimi stropi spominjajo na jamo. In ravno to je hotel Saint, saj vsebuje vse vidike klasične kikladske arhitekture.

Novi hotel vsebuje majhno recepcijo, šestnajst apartmajev, restavracijo, bazen, spa in telovadnico. Zgrajen je v kar šestih nadstropjih in gostom omogoča čudovite razglede.

Vhod je na zgornjem delu vasice Oia in ga lahko dosežeme iz glavne ulice, pot pa povezuje različne apartmaje, na spodnjem delu pa najdemo bazen, manjšo telovadnico, recepcijo spaja, sobe za masažo, savno in privatne prostore za sproščanje.

V notranjosti so se odločili za minimalističen pristop. Sobe so odete v belo barvo, z dodanimi odtenki  zlate ali zelene. S tem so glavni fokus prenesli na moder ocean in zavite strope. Želeli so ustvariti idiličen prostor, v katerem bodo gostje zares užili čudovitost tega kikladskega grškega otoka.

Fotogalerija

Saint Hotel Santorini. Foto: booking.com Saint Hotel Santorini. Foto: booking.com Saint Hotel Santorini. Foto: booking.com Saint Hotel Santorini. Foto: booking.com Saint Hotel Santorini. Foto: booking.com Saint Hotel Santorini. Foto: booking.com Saint Hotel Santorini. Foto: booking.com Saint Hotel Santorini. Foto: booking.com Saint Hotel Santorini. Foto: booking.com Saint Hotel Santorini. Foto: booking.com Saint Hotel Santorini. Foto: booking.com Saint Hotel Santorini. Foto: booking.com Saint Hotel Santorini. Foto: booking.com Saint Hotel Santorini. Foto: booking.com Saint Hotel Santorini. Foto: booking.com Saint Hotel Santorini. Foto: booking.com Saint Hotel Santorini. Foto: booking.com Saint Hotel Santorini. Foto: booking.com Saint Hotel Santorini. Foto: booking.com

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča