Šumi - elitna stanovanja za najzahtevnejše

CITYLIFE 07.01.2021
šumi

Miha Gostiša

Šumi je znamenita lokacija v središču Ljubljane, kjer zdaj nastaja novi stanovanjski objekt. Zakaj je ta lokacija tako zanimiva?
 
Lokacija Šumi ima bogato zgodovino, ki ji daje poseben čar. Zgodbe o tem mestu segajo v bronasto dobo – zdajšnji Šumi je že takrat veljal za središče trgovskih poti. V drugi polovici 19. stoletja je tu vzklila tovarna legendarnih bonbonov in peciva, kasneje pa je na njenem mestu nastal kultni lokal Šumi. Atraktivnost lokacije Šumi definira tudi bližina kulturnih ustanov, kot so Slovenska filharmonija, Drama in MGL, hkrati pa prebivalce le kratek sprehod loči do družabnega utripa mesta ob Ljubljanici in parka Tivoli.

Kakšna je zasnova kompleksa?
Šumi bo zasnovan kot sodoben mestni objekt. Stanovanjski del bo obsegal 96 prestižnih stanovanj, ki se bodo raztezala v šestih nadstropjih. Gre za dvo-, tri- in štirisobna stanovanja, ki so v večini velika do 120 m2, izbrana tudi več kot 160 m2. Stanovanja imajo poglede na Grajski grič, Rožnik, Barje in staro Ljubljano. Pri tem so razen dvosobnih stanovanj vsa orientirana na dve strani; bivalni prostori gledajo na zunanjo stran objekta, spalni pa na notranje dvorišče.
Pritličje in prva kletna etaža bosta namenjena atraktivnemu trgovsko-gostinskemu delu, na severnem delu kompleksa pa bo hotel s 151 sobami, ki ga bo upravljala hotelska veriga Barcelo. Objekt ima tudi štiri kleti, ki so namenjene skupno 337 parkirnim mestom.Šumi

Kolikšna bo cena kvadratnega metra za stanovanja?
Cene stanovanj se bodo razlikovale glede na lego v objektu. Če izpostavimo primer 65 m2 velikega dvosobnega stanovanja, bo cena vključno z davkom na dodano vrednost znašala okoli 380.000 EUR, pri čemer so v ceno vključeni tudi loža, shramba in eno oziroma dve parkirni mesti, do katerih bodo imeli stanovalci neposreden dostop iz stanovanja, in sicer z dvigalom.Šumi

Kakšni kupci se zanimajo za stanovanja?
Največ zanimanja za stanovanja opažamo pri Ljubljančanih, ki morda zdaj živijo v hiši na robu mesta in bi se radi preselili v središče mesta, kjer lahko kakovostno preživljajo svoj prosti čas. Za stanovanja se zanimajo tudi mlajši in zahtevni urbani kupci, ki jih kariera veže na center mesta in se tudi v svojem prostem času ne bi radi odpovedali dinamiki urbanega življenja. Šumi je namenjen tudi tistim, ki bi stanovanje kupili kot naložbo, ki bo zaradi lokacije obdržala vrednost in zanimanje.

Komu so namenjena nova stanovanja in ali je zanimanje zanje veliko?
Tak projekt v samem osrčju Ljubljane se zgradi samo vsakih 50 let, zato povpraševanja ni malo. Mi pa si zares želimo zahtevnih kupcev, saj so prav tem naša stanovanja tudi namenjena. Šumi svojim prebivalcem nudi vrhunsko izkušnjo modernega meščanskega bivanja z vsem udobjem, ki ga prinaša središče prestolnice, in izvedbo, ki bo zadovoljila tudi najzahtevnejše Ljubljančane. Je idealna lokacija za dinamične ljudi, ljubitelje mestnega vrveža, ki zahtevajo najvišjo kakovost bivanja, udobja in tudi diskretnosti.

Kakšne so posebnosti novih stanovanj oziroma celotnega kompleksa?
Poleg edinstvene lokacije in arhitekturne zasnove bodo stanovanja prebivalcem zagotavljala najsodobnejšo stanovanjsko opremo, umeščeno v praktične in sodobne tlorise. Tehnične lastnosti objekta in stanovanj bodo na najvišji ravni in bodo tako omogočale nadstandardno kvaliteto bivanja – visokokakovostni materiali, prezračevanje prostorov z rekuperacijo toplote, možnost avtomatizacije stanovanja, klimatizacija in veliko steklenih površin z ustreznim senčenjem. Vsa stanovanja se ponašajo s trimetrskimi stropovi, imela pa bodo tudi izhod na notranje dvorišče, v ozelenjen atrij z grmovnicami, ki bo urejen kot odprta parkovna površina, namenjena le stanovalcem objekta. Največja stanovanja bodo imela tudi razkošno zasebno teraso. Še ena posebnost Šumija bo concierge, ki bo skrbel za diskretno podporo in razbremenitev stanovalcev. Dodatno pa bodo imeli stanovalci tudi možnost izvedbe varovanja stanovanja in kleti, v kleti pa možnost polnjenja električnega avtomobila.

Kakšna je časovnica gradnje Šumija? Kdaj bodo stanovanja vseljiva?
Dela na projektu potekajo po načrtih. V juniju 2020 smo zaključili gradnjo podzemnega dela kompleksa. Vseh 96 stanovanj bo vseljivih predvidoma spomladi 2022.www.sumicenter.si

 

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča