Kaj naredi kakovostno streho?

CITYLIFE 27.10.2022
wienerberger5---uvodna

Streha je izpostavljena različnim neugodnim vremenskim vplivom in jo je treba redno pregledovati; prvi znak, da je čas za menjavo, pa je zagotovo puščanje vode. Znaki so lahko estetske narave ali pa odraz splošne dotrajanosti ali kakšne druge poškodbe.

Hiša Harmonika (© Wienerberger d.o.o., arhitekt: Mika Cimolini, Hikikomori d.o.o., fotograf: Miran Kambič)
Za uspešno obnovo strehe moramo biti pozorni na različne dele strehe, bodisi strešnike, prezračevanje strešne konstrukcije, zaščito pred vetrom itd. Za preprečitev morebitnih poškodb in popravil je pri gradnji strehe pomembno uporabiti kakovosten in varen material, ki bo zaščitil vaš dom.
Če želimo dolgoročno varnost in stabilnost, moramo biti pri gradnji ali obnovi strehe previdni in pametno izbirati. Za kakovostno in varno streho je pomembno izbrati primeren strešnik, ki bo ustrezal vsem kriterijem, ki jih določa podnebje, v katerem se nahajate.

Vodotesna in paroprepustna folija
Še preden izberemo strešnik, ki bo ustrezal postavljenim zahtevam, bodimo pozorni na konstrukcijo strehe in njeno zaščito. Vodotesna in paroprepustna folija Tondach FOL Thermo DT npr. dodatno ščiti pred vdorom vode in tako podaljša življenjsko dobo vaše strehe. Strešne folije, ki služijo kot odlična sekundarna kritina, odvajajo paro iz objekta in tako preprečujejo vdor dežja, snega in umazanije. Prav tako preprečujejo nastanek vlage in plesni, ki škodljivo vplivata na streho. Zaradi vrhunske izolacije znižujejo stroške energije, kar izboljša energetsko učinkovitost. Ena od prednosti vgradnje strešne folije je zagotovo prijetna in zdrava klima v objektu, ki izboljšuje kakovost bivanja. Strešna folija je odporna na ogenj, poškodbe in UV sevanje, njena montaža pa zagotavlja zaščito celotnega doma in povečuje vrednost nepremičnine. Kakovostna strešna folija bistveno prispeva k varnosti strehe, zato Wienerberger za strešno folijo Tondach FOL Thermo DT daje najdaljšo garancijo na trgu. Garancija velja celo do 20 let!Polaganje folije Tondach FOL Thermo DT.

Vodotesna in paroprepustna folija Tondach FOL Thermo DT dodatno ščiti pred vdorom vode in tako podaljša življenjsko dobo strehe.

Moderen in eleganten strešnik
Ekipa Wienerberger strokovnjakov nenehno izboljšuje kakovost in videz strešnikov, ki sledijo trendom oblikovanja, da bi zagotovili najboljše za vaš dom. Na podlagi tega je kot rezultat dela in idej nastal moderen in eleganten strešnik Planoton 10.
Kombinacija znane kakovosti Tondach in novega modernega videza bo zagotovila gradnjo modernega in varnega doma, ki bo izpolnjeval tudi najstrožje zahteve sodobne gradnje. Strešnik Tondach Planoton 10 odlikujejo ravne in elegantne linije ter velik format, ki omogoča enostavno polaganje in hitro prekrivanje strehe. Zaradi formata je za pokritje enega kvadratnega metra dovolj le 10 strešnikov, kar prihrani čas in količino potrebnega materiala.

Izvedba »suhega« slemena (levo) in dovod zraka v prezračevalni kanal strehe (desno).
Priča smo vse večjemu globalnemu segrevanju, ki ga povzroča sončno sevanje. Za območja, kjer je veliko sončnih dni in je torej sončno obsevanje najmočnejše, je idealna rešitev za streho Planoton 10 v beli barvi. Ta barva namreč preprečuje segrevanje strehe, saj odbija sončne žarke in tako poskrbi za nižjo temperaturo na površini strehe. Poleg privlačnega estetskega videza ima Planoton 10 v beli barvi zaradi odboja dela sončnih žarkov tudi pozitiven učinek na solarne panele.
Planoton 10 je na voljo tudi v drugih najbolj priljubljenih barvah, ki ga poleg minimalističnega dizajna naredijo izjemno estetsko privlačnega. Obenem izstopa po odlični funkcionalnosti, 33-letna garancija pa zagotavlja kakovostno streho, v kateri bodo zaradi dolge življenjske dobe uživale kar tri generacije.

Grajska Pristava Ormož (© Wienerberger d.o.o., arhitekti: Arrea, arhitektura d.o.o., fotograf: Miran Kambič 2011)

Strešna okna
Za dodatno udobje in zdravo bivanje je zelo pomemben pretok zraka in zadostna količina dnevne svetlobe, kar vam bo omogočila vgradnja strešnih oken. Tondach strešna okna so popolnoma kompatibilna s Tondach strešniki, zaradi vrhunske toplotne izolativnosti in s tem večje energijske učinkovitosti pa se toplotne izgube zmanjšajo in prispevajo k nizkoenergijski stanovanjski stavbi.

Kakovostna in elegantna strešna okna Tondach so popolnoma kompatibilna s Tondach strešniki in dodatno sistemsko opremo.Strešna okna Tondach za dodatno udobje in zdravo bivanje.

Poiščite vse podrobnosti na wienerberger.si in se odločite za najboljšo celovito rešitev za vašo streho! 

NASLOVNA SLIKA; Hiša Designhouse

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika