09DIGGIT – dogodek za trende prihodnosti

CITYLIFE 19.04.2022
09diggitmaj2022.jpeg

Dan za prihodnost, ki jo vsak dan bolj določa »digitalni svet«, je namenjen vsem, ki cenijo urbani življenjski slog, povezan s podjetništvom, komunikacijo in marketingom, financami, zdravjem, kozmetiko, mobilnostjo ter dobro in zdravo hrano. Digitalizacija je namreč pojem, ki ga moramo v podjetja in življenjski slog implementirati že danes. Vse dimenzije prihodnosti bodo predstavili domači in tuji govorci, ki gradijo prihodnost ali pa so z njo v neposrednem stiku.


Na dveh odrih bodo udeleženci lahko prisluhnili več kot 30 govorcem, ki bodo predstavili vse dimenzije jutrišnjega dne.

Govorci, ki vedo, na katerega konja staviti
Na dveh odrih bodo udeleženci lahko prisluhnili več kot 30 govorcem, ki bodo predstavili vse naštete dimenzije jutrišnjega dne.

Med govorci iz tujine bo zagotovo najbolj izstopal britanski podjetnik, pisatelj in govorec, vedno zabaven Shed Simove, ki bo na 09DIGGIT-u govoril o idejah, razmišljanju, inovacijah in tehnikah za njihovo udejanjanje. »Ko pride ideja, ji sledi, saj te lahko popelje do neverjetnih stvari,« pravi Simove. Njegova domišljija ne pozna meja in obiskovalci lahko pričakujejo le nepričakovano. Spomnimo, da smo Simovu prisluhnili že na konferenci medijskih trendov SEMPL 2016, ko je občinstvu predstavil knjigo »O čem razmišljajo moški, kadar ne razmišljajo o seksu?«. Knjiga vsebuje 200 praznih strani, med naslovnico in zadnjo stranjo je le kratek povzetek, da gre za revolucionarno delo. Knjiga je bila tudi v slovenskem »prevodu«, za katerega so poskrbeli pri Marketing magazinu, prodajna uspešnica.

Shed Simove je vedno v pogonu. Ne dolgo nazaj je izdal novo knjižno uspešnico Success Or Your Money Back in vrsto novih neuporabnih izdelkov ter kljub covidu-19 veliko nastopal.

Strateg za digitalno preobrazbo Vladimir Vulić bo obiskovalcem 09DIGGIT-a razložil, kako hitro se spreminjajo poslovni modeli in delovna mesta ter kako so mladi in epidemija covida-19 še dodatno pospešili predrugačenje delovnih mest. V današnjem dinamičnem svetu, ki ga zaznamujejo napredne digitalne tehnologije, meje med panogami pa se brišejo, podjetja potrebujejo inovacije bolj kot kdaj koli prej. Čedalje hitrejša stopnja sprememb je velik izziv za podjetja, ki želijo ohranjati korak z drugimi. Delo na daljavo in hibridno delo sta voditeljem omogočila vpogled v prihodnost delovnega mesta. V kolikšni meri smo že pripravljeni na nove pristope k delu? Vulić bo zagotovo navdihnil vsakega vodjo, ki želi preživeti v digitalni dobi.

Kulturne revolucije, ki jo riše igričarstvo, pa se bo na velikem odru lotil Darko Silajdžić, izvršni predsednik oglaševalske agencije DDB iz Prage. Kako je fenomen igričarstva vplival na svetovno pop kulturo? Kakšne posledice bodo nosili tisti, ki ustvarjajo in tržijo svoje blagovne znamke in izdelke? Doživeli boste kreativni vpogled na novo zoro, ki sega onkraj digitalnega sveta.

09DIGGIT bo obiskovalcem ponudil vse, kar so čakali (pre)dolgo covidno obdobje – predavanja, delavnice, druženje, izmenjavo mnenj, tekmovanje za nagrade in seveda veliko večerno zabavo.

Prihodnost je priložnost za vse, pospešite v galop
Polpretekla epidemija je že tako hitro spreminjajočim se trendom dala nov pospešek in prevetrila tudi panoge, za katere smo še pred dvema letoma predvidevali, da ne potrebujejo pametnih rešitev prihodnosti.

Prihodnosti dela in storitev se bo dotaknil tudi Martin Pelcl, arhitekt, ustanovitelj in direktor podjetja MojMojster, ki gradi prvo specializirano spletno gradbeno platformo. Digitalizacija naročanja storitev spreminja delo, zaradi česar se bo na predavanju osredotočil na izzive in njihove rešitve v prihodnosti organizacije dela. Tudi Pierre-Olivier Cimon, vodja projektnega razvoja v hrvaški družbi Rimac Automobili, nam bo predstavil, kako tehnologija poganja prihodnost. Ker prihaja iz avtomobilske dejavnosti, nam bo orisal primere električnih superavtomobilov, ki so avtomobilsko industrijo obrnili na glavo. Ali se zavedate, da se kaj podobnega lahko zgodi tudi v vaši dejavnosti?

Ker je 09DIGGIT pametna konferenca za pametne ljudi, organizatorji niso pozabili niti na bolj sproščene segmente trendov, ki pa nas prav tako določajo na dnevni ravni. Poleg prihodnosti dela, marketinga, tehnologij in denarja (dobrodošli v svet kriptovalut in NFT-jev!) bodo govorci predavali še o prihodnosti medijev, zabave, kozmetike in hrane.

DIGGIT je dogodek za vse, ki cenijo urbani življenjski slog, povezan s podjetništvom, komunikacijo, financami, zdravjem, modo, glasbo, mobilnostjo ter dobro in zdravo hrano.

Kot vsako leto bodo tudi tokrat strokovnjaki nagradili najvidnejše digitalne rešitve, ki na kreativen in učinkovit način ljudi vabijo v prihodnost. Ste jih že opazili? Preverite na #09DIGGIT in po uradnem delu zaplešite z nami do jutra.

Več o konferenci si preberite na spletni strani diggit.si.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča