Podeljene nagrade DIGGIT 2019

CITYLIFE 07.06.2019
DIGGIT 2019

Na osmi konferenci o digitalnih komunikacijah DIGGIT je bilo podeljenih deset zlatih in štiri velike nagrade diggit. Največ nagrad, kar štirih zlatih in dveh velikih, so se razveselili v Agenciji 101, predstavniki agencije Mediodrom pa so domov odnesli tri zlate nagrade. 

Tri prijavljena dela so zaslužila tudi posebno omembo strokovne žirije. Organizator – revija Marketing magazin – je podelil tudi nagrado zlati likalnik za digitalno osebnost leta, ki jo je prejel Simon Cetin, ustanovitelj in partner digitalne agencije iPROM.

Agencija 101 je zlato nagrado diggit prejela z naročnikom Pivovarna Laško Union (blagovna znamka Union) v kategoriji Turizem, in sicer za digitalno strategijo "Union Experience". Drugo zlato nagrado so prejeli z naročnikom Porsche Slovenija (blagovna znamka Volkswagen) v kategoriji Šport za digitalno oglaševalsko akcijo "Čista moč – run for your light". Tretjo zlato nagrado so dobili v sodelovanju z naročnikom UNICEF Slovenija v kategoriji Neprofitne organizacije, in sicer za odmevno digitalno oglaševalsko akcijo "Skriti escape room", četrto pa z naročnikom Droga Kolinska (članica skupine Atlantic Grupa) v kategoriji Drugo, za spletno platformo s pravljicami za spodbujanje razvoja otrok.

Sara Isaković.

Agencija Mediodrom je prejela tri zlate nagrade. Prvo je osvojila z naročnikom Renault Nissan Slovenija (v kategoriji Avtomobilizem in tehnika) za »ZOE stres meter«, drugo z naročnikom A1 Slovenija (v kategoriji IT & telekomunikacije) za digitalni oglas "Dan, ko smo spremenili pravila", tretjo pa z naročnikom Lidl Slovenija (v kategoriji Trgovina) za akcijo "Lidlovih 300.000". 

Zlate nagrade diggit so prejele še digitalna agencija CNJ z naročnikom Droga Kolinska (članica skupine Atlantic Grupa) v kategoriji FMCG za spletno mesto Argeta je svet zase, digitalna agencija Renderspace z naročnikom Telekom Slovenije v kategoriji Mediji & zabava za delo NekiNeki ter Univerza v Ljubljani (Veterinarska fakulteta) v kategoriji Javni sektor za spletno mesto Veterinarske fakultete. 

Velike nagrade so prejela že zgoraj omenjena dela "Skriti escape room" (Agencija 101 in UNICEF Slovenija) v kategoriji Digitalna kampanja, "NekiNeki" (Renderspace in Telekom Slovenije) v kategoriji Družbeni mediji ter "Veterinarska fakulteta" (Univerza v Ljubljani, Veterinarska fakulteta) v kategoriji Spletno mesto. Poleg njih je veliko nagrado dobila še Agencija 101 z naročnikom Droga Kolinska za delo "Ambasador nezdravega življenja" v kategoriji Digitalna strategija

Strokovna žirija pod vodstvom predsednice Milene Jakovljevič je v okviru nagrajevanja projektov izrekla še tri posebne omembe. Prva gre agenciji Mediodrom za digitalni oglas "Dan, ko smo spremenili pravila" (za A1 Slovenija), drugo so namenili Agenciji 101 za oglaševanje na družbenem omrežju Ambasador nezdravega življenja (za Drogo Kolinska), tretjo pa podjetju Movalyse za Vigo – najbolj napredno zavarovanje motorja proti kraji z asistenco (za Zavarovalnico Sava). 

Ekipa DIGGIT-a.

Organizatorji DIGGIT-a so letos drugič podelili tudi priznanje za pomembne dosežke na področju digitalnih komunikacij v Sloveniji. Zlati likalnik za digitalno osebnost leta je letos prejel Simon Cetin, ustanovitelj in partner digitalne agencije iPROM, vodilnega zakupnika oglasnega prostora v digitalnih medijih v regiji. Cetin je pred 20 leti skupaj s prijateljem Dejanom Struno ustanovil iPROM, visokotehnološko podjetje, ki na enem mestu združuje najširši nabor svetovalnih, medijskih in programskih rešitev za izvedbo digitalnih oglaševalskih akcij. 

Več na: diggit.si

Fotogalerija

DIGGIT 2019DIGGIT 2019DIGGIT 2019DIGGIT 2019DIGGIT 2019

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča