3 lahki poletni meniji ustvarjeni za uživanje na plaži

Pika Zrim 25.06.2020
zlati grič

V poletnem urniku želimo vse, kar ima veze s preživljanjem časa na prostem. Srečanja na plaži, poležavanja na dekici, steklenico dobrega vina ali čudoviti izlet - želimo vse! Najboljši izleti pa so vedno tisti najpreprostejši. Naredite izjemen sendvič za vse svoje prijatelje, poberite vse hladne prigrizke, ki jih imate v hladilniku in vzemite poletno osvežilno pijačo. Mi pa vam prinašamo predlog treh menijev odličnih za poletna druženja, ne glede na to, ali boste dan preživeli na plaži, na izletu ali pa boste doma organizirali movie night


Za izlet v naravo

V piknik košarico, ki jo boste prinesli s sabo, lahko daste lahkotno vino po lastni izbiri, ki se zelo prilega in "ohladi" brbončice. Naše priporočilo je Konjičan iz Vinske kleti Zlati grič, kot prava izbira za poletni dan, ki ga boste preživeli na izletu (pod pogojem, da ga seveda imate s kom deliti). Za prigrizek imejte pri roki mandlje, grozdje ali mešanico oreščkov, za glavno jed pa pripravite solato s tuno in radičem.

Za dan na plaži

Osvežujoč Radler z grenivko bo popolna izbira ob poležavanju na soncu. Na plaži bodo odlično prišli prigrizki, kot so pistacije, ohlajena lubenica ali krompirjev čips. Za glavno jed pripravite sendvič, bogat s sezonsko zelenjavo - paradižnikom, kumaram, papriko in drugo zelenjavo po vaši izbiri.


Za filmsko noč na prostem ali doma

Nič ni lepšega kot uživati v poletnih večerih, ko so se temperature že malo spustile in ko lahko v poletnem vetriču brezskrbno uživamo v čarobnem vzdušju. Za popolno doživetje poletnega večera potrebujete le nekaj živil, ki vas bodo spravili v dobro voljo. Predlagamo čokoladne mandlje in kokice, za glavno jed baguette s pršutom in domačim sirom, zraven pa postrezite še svež, iskriv in zapeljiv Rosé vinske kleti Zlati grič, ki je odličen za vroče poletne dni v dobri družbi.

www.zlati-gric.si


Izbor urednika