Recept - carbonara s kremasto bučo, žajbljem in panceto

Klavdija Rupar 04.12.2020
ŠPAGETI

Glede na to, da večinoma ostajamo doma, to pomeni tudi precej več kuhanja in novih receptov. Ker verjamemo, da vam počasi že zmanjkuje idej, ali pa enostavno ves čas kuhate ene in iste stvari, smo za vas danes pripravili malo drugačno karbonaro z žajbljem in kremasto bučo.

Sestavine:

  • 1 skodelica bučnega pireja
  • 2 jajci
  • 3 rumenjaki 
  • ¼ (60 ml) smetane
  • 1 skodelica parmezana
  • sol in poper
  • 500 gramov špagetov
  • ½ skodelice žajbljevih lističev
  • 100 gramov pancete
  • 1 strok česna
  • olivno olje

Priprava:

Bučni pire, jajca, jajčne rumenjake, smetano in parmezan damo v večjo posodo in začinimo s soljo in poprom. Dobro zmešamo in postavimo na stran.  

V posodi zavremo vodo vodo, ji dodamo sol in v njej kuhamo špagete toliko časa, kot piše na embalaži. Polovico skodelice vode, ki ostane pri kuhanju postavimo na stran. 

Na ponvi pogrejemo olivno olje in popražimo žajbljeve liste, da postanejo hrustljavi. Vzamemo s ponve in postavimo na stran. Nato na ponvi štiri do pet minut pečemo panceto, dodamo strok česna in kuhamo še minuto. Odstranimo česen in v mešanico dodamo špagete ter dobro premešamo.

Mešanico špagetov, pancete in olja prestavimo v posodo z bučno mešanico in vse skupaj dobro premešamo na koncu dodamo še polovico skodelice vode, v kateri smo kuhali špagete.

Špagete postrežemo s hrustljavimi žajbljevimi lističi, parmezanom in črnim poprom.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča

ZEMONO+

ZEMONO+

Slovenski kuharski mojster Tomaž Kavčič, imetnik Mihelinove zvezdice je na ... Več