Kako si na poti lahko privoščimo polnovredno kulinarično izkušnjo?

CITYLIFE 23.06.2020
omvvivastefelinsendvicileta3579x2015300dpi.jpeg

Morda se sliši nerealno, a je v Sloveniji povsem izvedljivo. Naj bo to na poti ali doma, sendviči so zagotovo izjemno priročen obrok, ki nas napolni z energijo in učinkovito poteši lakoto. Če v njihovo pripravo vključimo mojstrstvo profesionalnega kuharskega chefa, sveže sestavine in igrivost mladih ustvarjalcev, dobimo obrok, ki ga enostavno moramo poizkusiti. Takšno kombinacijo izkušenj, mladosti in najboljših sestavin je v novih sendvičih VIVA zagotovil OMV, ki že več let pri pripravi ponudbe sendvičev VIVA sodeluje z Urošem Štefelinom, kuharskim kraljem priznane Vile Podvin, ponosno prejemnico Michelinove zvezdice. 

Tris ekskluzivnih sendvičev za vse okuse 

Nova ponudba sendvičev se osredotoča na vso družino, pri njihovem snovanju pa je bilo glavno vodilo, da postanejo sendviči prepoznani kot polnovreden obrok. Sendviči VIVA Mali za otroke, VIVA Krepki za lačne in VIVA Vitki, ki je primeren tudi za vegetarijance, so že na voljo na vseh bencinskih servisih OMV s ponudbo sendvičev VIVA. Kruh za vse tri sendviče VIVA je rezultat razvoja domačih pekovskih mojstrov iz pekarne Hlebček.

Sendvič VIVA Vitki je namenjen predvsem ljubiteljem lahkotnejših obrokov in obenem bogatih okusov, razveselili pa se ga bodo tudi vegetarijanci. Kurkumino štručko, podmazano z okusnim olivnim namazom, dopolnjujejo sočni melancani in bučke, za še dodatno svežino pa poskrbijo češnjevi paradižniki in špinača. Za popolno in zaokroženo celoto okusnega sendviča poskrbi pikantni parmezan.

Otroci med osmim in enajstim letom starosti so se preizkusili v vlogi kuharskega mojstra.

Sendvič VIVA Krepki pa že s svojim imenom razkriva, da pri njegovem snovanju niso skoparili z bogatimi okusi. Za pravo gurmansko izkušnjo poskrbijo krepki okusi slane bresaole v kombinaciji kislih šampinjonov in sladkih popečenih bučk. Dodaten kontrast prineseta kajmak in pikantni parmezan, ki skupaj s slastno ajdovo copatko zaokrožita krepke okuse.


Mladi kuharski mojstri ustvarili svoj najljubši sendvič

Pomemben predstavnik nove ponudbe sendvičev je sendvič za najmlajše VIVA Mali. V posebnem ustvarjalnem programu so namreč mladi kuharski mojstri v delavnici skupaj z Urošem Štefelinom ustvarjali svoj najljubši sendvič. 

Mladi kulinarični mojstri, ki so imeli glavno besedo pri kreaciji sendviča za najmlajše, so za pripravo sebi najljubšega sendviča izbrali klasično sirovo štručko s svežimi rezinami piščančje salame, za sočnost pa poskrbeli s kislimi kumaricami, češnjevim paradižnikom in namazom iz svežega kajmaka.

Novi sendviči predstavljajo priročen, osvežilen in okusen obrok za vso družino, zahvaljujoč izbranim sestavinam in recepturi izpod rok priznanega slovenskega kuharskega mojstra pa so zagotovilo, da si boste tudi na poti lahko privoščili polnovreden obrok.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča