Ljubljana bogatejša za salon, ki navdušuje ljubitelje odlične kave

CITYLIFE 16.09.2020
Qubik Caffe

Otvoritev salona Qubik Caffè so v družbi predstavnikov blagovne znamke, pozdravili številni medijski predstavniki in znani obrazi, poslovni partnerji in visoki gosti iz sveta diplomacije, ki prisegajo na skodelico odlične kave. Ob predstavitvi salona je voditelj in ambasador blagovne znamke Qubik Caffè ter ljubitelj izbranih kavnih mešanic David Urankar goste popeljal skozi zgodbo, ki jo ustvarja pražarna, kjer nastaja Qubik Caffè. Ker je kava tudi odlična sestavina v kuhinji, je goste ob otvoritvi salona s kavnimi sladicami razvajala kuharska mojstrica, blogerka in avtorica knjig 220 stopinj poševno Urška Fartelj.David Urankar»Blagovna znamka Qubik Caffè obstaja že več kot 10 let, sama pražarna v kraju Prosek, približno sedem kilometrov od Trsta, pa bistveno dlje. V pražarni poleg številnih lastnih izdelkov blagovne znamke Qubik Caffè ustvarjamo prihodke tudi z naslova tako imenovane private label proizvodnje – praženja kave za naročnike, ki jo potem prodajajo pod svojo blagovno znamko,« je pojasnil Igor Kobal, direktor podjetja Qubikcaffe. »V regiji pražarna slovi tudi kot eden vodilnih ponudnikov izjemno kakovostne brezkofeinske kave, saj je našim strokovnjakom v letih razvoja uspelo ustvariti brezkofeinsko mešanico kave, ki se po vonju in okusu skoraj ne razlikuje od kave s kofeinom.« Igor Kobal, direktor podjetja QubikcaffeV salonu Qubik Caffè bodo naključnim obiskovalcem in predstavnikom podjetij, lokalov ter restavracij na voljo vrhunski strokovnjaki, poznavalci kave, ter celoten nabor izdelkov, ki zajema široko paleto izdelkov za kavarne, bare in restavracije. Vsi željni poglobljenega znanja o kavi in njeni pripravi pa se boste lahko udeležili različnih izobraževanj. Odprtje salona je v skladu z vizijo podjetja začrtalo ambiciozno širitev na številne trge, slovenski pa je eden ključnih.  

Kava Qubik Caffè je zaradi vrhunske kakovosti prepoznana in cenjena v gurmanskih krogih, med poznavalci kave. Prisotna je v številnih kavarnah, barih in restavracijah tako v Italiji kot Sloveniji, v zadnjem času pa jo kot pojem odlične kave prepoznavajo tudi v številnih drugih evropskih državah. V Sloveniji, na primer, je Qubik Caffè na voljo v restavraciji Dam z Michelinovo zvezdico, v več restavracijah, ki so prejele druga Michelinova priznanja, in v mnogih odličnih kavarnah. Lastnikom in upravljavcem kavarn, barov in restavracij je tako na voljo paleta izdelkov različnih vrst kave. Od 100% arabice, ki je Qubikov paradni konj, aromatične mešanice arabice in robuste iz kolekcije Italian Breakfast do kave iz Gvatemale, Etiopije in Indije. 

Podjetje se osredotoča tudi na končne uporabnike in manjša ter srednje velika podjetja, ne zgolj na t. i. segment HoReCa (Hotels, Restaurants, Catering). »Temu segmentu smo namenili vrhunske kavne aparate, pri čemer se podjetje namesto na plastične kapsule, kljub temu da jih imamo v ponudbi, osredotoča na uporabo združljivih 7-gramskih blazinic kave, ki jih je po uporabi mogoče reciklirati oziroma so v celoti razgradljive. Kavna mešanica v blazinicah je povsem enaka tisti v kavarni, zato si lahko ljubitelji odlične kave svoj priljubljeni napitek pripravijo kar doma. Za ljubitelje priprave kave v tako imenovani kafetieri pa je na voljo več vrst mešanic kave moka – na poseben način zmlete kave za pripravo prav v kafetieri. Pri tem v podjetju veliko poudarka dajemo na dizajn vseh svojih izdelkov, zato sodelujemo s priznanimi grafičnimi in industrijskimi oblikovalci,« dodaja Kobal.            


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča