Maja Flis zmagovalka natečaja »Oblikuj pločevinko Illy 2020«

CITYLIFE 08.10.2020
illy

Za zmagovalko natečaja je bila izbrana Maja Flis, študentka Naravoslovno tehniške fakultete Univerze v Ljubljani, smer Grafika in Modno in tekstilno oblikovanje, katere umetniško delo je natisnjeno na omejeni izdaji 250-gramske mlete kave illy.Dogodek je povezovala voditeljica Lorella Flego, ki je uvodoma predstavila finaliste natečaja, člane strokovne žirije in predstavnike podjetja Espresso. Žal se zaradi strogih varovalnih ukrepov dogodka niso mogli udeležiti predstavniki družbe illycaffè iz Trsta.Novo umetniško pločevinko je predstavil direktor podjetja Espresso d.o.o., g. Božan Jejčič in čestital prvonagrajenki. Preostalih devet blagovnih nagrad je podelila vodja projekta illy Art Collection, ga. Mateja Šenkinc.
Kljub oteženim razmeram je druženje potekalo v zelo prijetnem vzdušju pred trgovino Espresso v nakupovalni galeriji Kristalna palača. Povabljeni gostje in predstavniki medijev so uživali v sveže pripravljeni kavi in slaščicah. O natečaju »Oblikuj pločevinko illy 2020«

Zmagovalka drugega slovenskega natečaja »Oblikuj pločevinko illy« je Maja Flis, študentka 1. letnika Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Njeno umetniško delo je natisnjeno na omejeni izdaji 32.000 pločevink kave illy, ki so že v prodaji v vseh bolje založenih trgovinah. Na natečaju, ki sta ga med 10. marcem in 19. aprilom letos organizirali družbi illycaffè s.p.a. in Espresso d.o.o., je sodelovalo več kot 153 mladih ustvarjalcev – študentov in študentk oblikovanja in arhitekture z Akademije za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO), Fakultete za arhitekturo (FA) in Naravoslovnotehniške fakultete (NTF, smer Grafika in Modno in tekstilno oblikovanje) Univerze v Ljubljani. Med 344 prijavljenimi rešitvami je strokovna žirija 18. maja izbrala 10 finalistov in zmagovalko. Finalisti natečaja:

1. nagrada: Maja Flis, NTF

2. nagrada: Sara Prinčič, NTF

3. nagrada: Katjuša Rupnik, FA

4.–10. nagrada: Matic Brinc, ALUO; Lea Lakić, NTF; Ana Vičič, ALUO; Erika Sirotić, FA; Klavdija Frelih, NTF; Črt Mate, ALUO in Valentina Fojkar, FA 

Štiričlansko strokovno žirijo so sestavljali izkušeni in priznani strokovnjaki s področja grafičnega in industrijskega oblikovanja. Mešana slovensko-italijanska žirija je ocenjevala izvirnost rešitev, njihovo aplikativnost in skladnost z vrednotami blagovne znamke illy.

www.espresso.si

 

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča