Najboljše kuharske oddaje

CITYLIFE 24.10.2018
Naj kuharske oddaje

No Reservations

Popotniško-kulinarična dokumentarna oddaja, ki je proslavila žal že pokojnega Anthonyja Bourdaina in iz njega naredila kuharskega superzvezdnika, ultimativnega frajerja, ki si je drznil v kraje, kamor si drugi niso, ki je jedel z domačini in ki je preizkušal jedi, ob katerih bi se drugim obračal želodec. Bourdainu se še dolgo nihče ne bo približal.
travelchannel.com

Anthony Bourdain

Bizarre Foods

Na Travel Channelu Andrew Zimmern že od leta 2007 vodi popotniško-kulinarično oddajo, v kateri potuje po svetu in preizkuša, kot pove naslov, bizarne jedi. Vse od baluta (jajce z zarodkom) na Filipinih in žabjih sašimijev na Japonskem do morskih prašičkov v Ekvadorju in še utripajočega kobrinega srca v Vietnamu.
travelchannel.comChef's Table

Netflixova uspešnica pod drobnogled postavlja najboljše in najbolj inovativne kuharske mojstre na svetu, pri čemer je dramaturški lok tipično ameriški, ko od krožnikov naglo zavijejo v osebne zgodbe in precepe. V drugi sezoni je eno epizodo dobila tudi Ana Roš iz Hiše Franko in vse od takrat je ta kobariška restavracija nabito polna z Američani, ki so idejo za obisk čudovitega Posočja dobili prav z gledanjem Chef's Table.
netflix.com/si/

Hell's Kitchen

Tako ameriško kot britansko različico "Peklenske kuhinje" je zaznamoval skoraj sadistični pristop Gordona Ramseyja, ki se s svojim dretjem in metanjem predmetov izživlja nad nemočnimi kandidati, ki tekmujejo za mesto glavnega chefa v restavraciji. Slovenska različica istega formata je bila Gostilna išče šefa, a Bine Volčič nikdar ni dosegel Ramseyjeve brutalnosti.
fox.com/hells-kitchen

Masterchef

Originalno različico Masterchefa so na BBC-ju začeli predvajati že v začetku 90. let in je nemudoma postala svetovna uspešnica, ki se je razširila v več kot 40 držav sveta. Tudi tu je pravico delil Ramsey, ki sta mu družbo kot sodnika delala Joe Bastianich in Graham Elliott. Leta 2015 smo dobili slovensko verzijo s sodniško postavo Luka Jezeršek, Alma Rekić in Karim Merdjadi, ki pa so bili neprimerno popustljivejši od zgoraj omenjene trojice.
fox.com/masterchef

"Food styling"

Food styling oziroma oblikovanje hrane, kot se izraz običajno prevaja, je več kot le iskanje pravih kotov in kadrov za "instagramiranje" hrane. Je veščina, s katero se profesionalno ukvarja vse več ljudi, ki jih lahko pokličemo, ko se fotografirajo jedi za publikacije, kot so revije ali kuharske knjige. 

Top 3 food stilistke pri nas so: Sabina Penšek, Gruša Zorn in Žana Kapetanović.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika