Najboljše restavracije in trgovine v Ljubljani

CITYLIFE 23.11.2019
Najboljše restavracije in trgovine v Ljubljani

Na zaključnem dogodku November Gourmet finale, ki ga organizira Turizem Ljubljana so tako poleg nacionalnega vodnika Gault Millau Slovenija 2020, razkrili tudi vsebino gastronomskega vodiča Gault&Millau Ljubljana / Ljubljanska kakovost. 

Novi ljubljanski gastronomski vodič bralcu ponuja sprehod po doživetjih Ljubljane, pomaga pri izboru vrhunskih kulinaričnih lokacij in svetuje pri obisku trgovinic s pretežno slovenskimi izdelki. 

Poleg ocene restavracij novi vodnik ponuja tudi seznam pop zbirališč, trgovin, opis hotelov (3-5-zvezdičnih), opis malih pivovarjev Ljubljane in Osrednjeslovenske regije, opis turistične kmetije v regiji Osrednja Slovenija, ki je dobila 3 jabolka, predstavitev malih proizvajalcev domačih proizvodov ter pregled prireditev, znamenitosti in doživetij v Ljubljani.

Z razglasitvijo ljubljanskega vodiča je sedaj popolnoma znana tudi vsebina gastronomskega vodiča Gault&Millau Slovenija 2020, ki je bil razglašen 13. novembra 2019.

Najboljše restavracije v Ljubljani

Anonimna strokovna komisija je ocenila 111 ponudnikov gostinstva. Pri obisku restavracij so sledili točno predpisanim pravilom, ki veljajo za vsa ocenjevanja Gault&Millau po celem svetu. Restavracije so obiskali kot običajni gostje, pri čemer niso ocenjevali zgolj hrane, ampak celotno doživetje, od pozdrava do postrežbe, na koncu pa tudi poravnali račun. Lastniki restavracij tako sploh ne vedo, kdaj so bili pri njih. Inšpektorji svoje ocene definirajo po sklopih, brez vnaprejšnjega vpogleda v končni rezultat. Pri oceni je najpomembnejša hrana (sestavine, kreativnost, prezentacija na krožniku), sledijo ambient, servis ter strokovnost osebja (znanje in prijaznost do gosta).

Po teh kriterijih in standardih je bila letos s štirimi kapami ocenjena restavracija Strelec, tri kape pa so prejele restavracije JB, Maxim, Atelje, Evergreen, Harfa, Cubo, Gostilna As in Gostišče Grič

Priznanja za najboljša popularna zbirališča so prejeli Bazilika bistro, Odprta kuhna, Kucha, Hud Burger Center in Dvorni bar

Najvišjo oceno, štiri kape, je prejela Restavracija Strelec (Kaval Group). (Foto: D. Arrigler)

Najbolje ocenjene trgovine 

Strokovna komisija je ocenila tudi 75 ljubljanskih trgovin. Inšpektorji so ocenjevali celovito: od opreme trgovin do odnosa prodajalcev in seveda same ponudbe. Našteto so ocenjevali prek več kanalov –  s pregledom spletnih strani trgovin, telefonskim klicem in tudi z obiskom.

Plakete za najbolje ocenjene je prejelo osem ponudnikov s 94 ali več točkami od največ 100: poleg trgovin Dobrote Dolenjske, Ika in Kar=in, še bebé, Evil Eve, Zlatarski atelje Kodre, Porcelain Catbriyur in Soven. Trinajst trgovin, ocenjenih z od 89 do 93 točkami, je prejelo priznanja.

Več na: gaultmillau.com

Fotogalerija

Najboljše restavracije in trgovine v LjubljaniNajboljše restavracije in trgovine v LjubljaniNajboljše restavracije in trgovine v LjubljaniNajboljše restavracije in trgovine v LjubljaniNajboljše restavracije in trgovine v LjubljaniNajboljše restavracije in trgovine v LjubljaniNajboljše restavracije in trgovine v LjubljaniNajboljše restavracije in trgovine v LjubljaniNajboljše restavracije in trgovine v Ljubljani

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča