Najboljši gini slovenskih proizvajalcev

Lana Bauman 30.11.2018
Foto: Bratinov gin

S popularnostjo pitja gina, raste tudi trg proizvodnje. Na slovenskem trgu lahko najdete veliko število proizvajalcev, ki vam nudijo gine z raznoliko paleto okusov. Da boste bolje poznali slovensko gin sceno smo predstavili nekaj slovenskih proizvajalcev gina. 

Bratinov gin

London dry gin je minimalistična pijača, polna kraških in siciljanskih arom. Gin se meša s citrusovimi aromami. Priporoča se uživanje v mešanici gina in tonica, kateri obvezno dodajte rezino pomaranče. Če bi radi poskusili nekaj novega, si lahko pripravite koktajl negron: 3cl gina, 3cl rdečega vermunta in 3 cl camparija. Zmešajte in dodajte rezino pomarančinega olupka.
bratinovgin.com

Bratinov gin.

Gin Brin

Gin Brin bogati devet dišavnic. Sestavljen iz najkvalitetnejših, divjih, ročno nabranih rastlin iz Brkinov v kombinaciji z ostalimi rastlinami sveta. Znanje priprave se je prenašalo iz generacije v generacijo, njegova receptura se je razvijala in izpopolnjevala mnogo let. Gin Brin je odličen v koktajlu Tom Cillins; v kozarec nalijte 5cl gina, 3cl limoninega soka, 3cl sladkornega sirupa in temeljito premešajte. Nato dodajte sodavico in češnjo za okras.
ginbrin.com

Foto: FB/BRIN - Gin & Brinjevec

Gin Monologue

Gin s karatkerjem, za uživanje brez dodatkov je narejen po tradicionalnih postopkih. Uporabljajo se žita višje kakovosti in destilanti iz naravnih izvlečkov brinovih jagod ter izbranih zelišč. Gin Monologue pripoveduje zgodbo pokrajin, ki se razprostirajo med Alpami in Jadranom.
facebook.com/ginmonologue

Foto: Gin Monologue.

Gin Aufbix

Gin, ki združuje sovražnike. Ustvarjen iz skrbno izbranih sestavin in začinjen s citrusi. Aufbix pride do izraza v gin tonicu - naj bo tonicom z manj sladkorja. Če želite nekaj drugačnega, ga poskusite v koktajlu martini dry ali negornij.
aufbixgin.com

Foto: Aufbix

Gin Karakter

Gin je bil ustvarjen, kot dodajanje neobičajnih sestavin, ki so pripeljale do zmagovite mešanice okusov – do gina s karatkerjem. Eksperimentirali so tudi z načinom priprave zelišč, kar jih je pripeeljalo do gina s sadnim, svežim in edinstvenim okusom. Gin Karakter je najboljši v mešanici s tonicom, ki pa naj bo čim bolj suh. V kozarec ne pozabite dodati svežih jagod rdečega ali črnega ribeza.
karakter-distillery.com

Foto: Karakter

Gin Limbay

Gin Limbay je primorec. Njegova specifična aroma, po kateri je danes znan, je nastala po nesreči. Lesen sod, v katerega so kasneje nalili gin, ki je zaradi pripetljaja dobil specifičen okus, vonj in barvo, je padel v morsko vodo blizu gojišča ostrig. Danes je Limbay gin znan ravno po skrivnostnem receptu morja in ostrig. LImbay najbolj očara v družbi tonica Limbay.
facebook.com/LimbayGin

Limbay Gin. Foto: FB/Limbay Gin

Gin Broken Bones

Njihova posebnost je gin, kateremu poleg ostalih tradicionalnih zelišč, kot so koriander, kardamon, angelika in druga, pred destilacijo dodajo šipek in lipo, ki ginu dodata posebno noto. Po destilaciji gin miruje nekaj tednov, kar omogoča aromam, da se med seboj pomešajo in ustvarijo željen okus. Gin Broken Bones je najboljši v mešanici gina in tonica.
brokenbones.si

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča