Neobičajna hrana, ki jo lahko pripravimo na žaru

Klavdija Rupar 15.06.2019
Žar. Foto: Pexels

Pikniki in druženje so del vsakega poletja, kar pomeni, da nas čaka polno poletje dobre hrane iz žara. A da ne bomo jedli samo čevapčičev, hamburgerjev in hot dogov, danes predstavljamo še nekaj drugačne hrane, ki jo lahko pripravimo na žaru.

Sladek krompir

Gre za prilogo, ki ni tako tipična in se običajno ne znajde na našem jedilniku, primerna pa je v kombinaciji s piščancem na žaru ali puranjimi burgerji.

Sladki krompir. Foto: Pexels

Ananas

Peka na žaru je najbolj primerna za pripravo ananasa. Celo malo manj zreli ananasi so lahko odličnega okusa, saj ob pečenju pridejo do izraza tudi sokovi, ki se karamelizirajo. Ananas na žaru je odličen prigrizek, priloga ali celo sladica.

Avokado

Avokado na žaru doda prekajeno plast in celotno jed naredi bolj kremasto. Ta priljubljena zelenjava je lahko super priloga h katerikoli poletni jedi.

Breskve

Sočne, na žaru pečene breskve, so izredno dobra poletna sladica, ki ji lahko dodamo vanilijev sladoled ali stepeno smetano. Zraven lahko dodamo še meto.

Pečene breskev na žaru. Foto: Depositphotos

Gobe

Gobe na žaru so super kombinacija skupaj s sočnim zrezkom in velikim pivom.

Banana

Če smo do sedaj banane jedli same, ne vemo, kaj zamujamo. Ni potrebno, da naredimo samo sladico iz banane, sladoleda in smetane, ampak bodimo kreativni in jih popečimo na žaru. Posujmo jih s cimetom in dodajmo karamelno omako, vanilijev sladoled ter gozdne sadeže.

Pečene banane so odlične z medom.. Foto: Unsplash

Lubenica

Sladka, malce začinjena in super osvežilna priloga, ki jo lahko dodamo k več različnim jedem na žaru.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika