WE WILL GRILL YOU - Štajerc, ki navdušuje s svojimi duhovitimi recepti za žar

Lana Bauman 24.05.2019
Foto: We Will Grill You

Zgodba danes zelo priljubljenega YouTube vloga We Will Grill You se je začela pred dvema letoma, ko so fantje na pikniku brez tehničnega predznanja posneli vlog, v katerem je podan recept za pripravo reber na žaru. Posnetek je v enem dnevu doživel čisti uspeh in tako se je zgodba nadaljevala.

Boštjan Weldt je kuhar, ki je svojo znamko ustvaril iz ljubezni do kuhe in druženja – žar pa združuje oboje. Poleg tega je želel razviti kulturo priprave jedi na žaru v Sloveniji: “Pri nas smo zelo omejeni s tem, kaj se da na žaru narediti in to hočem spremeniti. Žar je aparat za pripravo hrane, ki ga lahko uporabljamo celo leto. Mi pa žar vedno povezujemo s piknikom. Če ni lepega vremena, ne bomo grilali,” pove Boštjan.

Idej ne zmanjka nikdar; na njegovem YouTube profilu lahko najdemo recepte za rebrca, piščanca na pločevinki piva, kebab, torto in še ogromno drugih jedi: “Dostopno je ogromno literature o pripravi hrani, zato se ustvarjanje receptov nikoli ne zaključi. Veliko idej dobim od drugih ljudi; ali so to želje naročnikov, ali zgolj vprašanja in opombe gledalcev. Z recepti res nikoli ni problema, možnosti so neomejene”.


Poleg receptov za žar, kjer je predvsem moško občinstvo, je v pripravi nova serija vlogov z recepti za notranjo kuho, Boštjan pa se bo v naslednjih vlogih posvetil tudi vegetarijancem: “17 let sem bil vegetarijanec, tako da predobro vem kako je, ko na pikniku ne mores jesti druga kot kruha in gorčice,” se pošali Boštjan.

V realnem življenju lahko znamko We Will Grill You najdemo na različnih dogodkih, festivalih, street foodih in celo glasbenih turnejah: “Lani sem bil s Siddharto njihovi turneji. Sicer prirejam tudi svoje dogodke ali sodelujem z restavracijami”.

Če se želimo podrobneje poučiti o pripravi premium hrane na žaru in izvedeti majhne skrivnosti velikih mojstrov, se lahko udeležimo delavnic, ki jih Boštjan prireja mesečno.

Sicer pa: “Ko ti bo najtežje, se spomni, še vedno lahko nekaj vržemo na žar”.


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča