NOVA LINIJA KROFOV TVOJIH 5 MINUT

CITYLIFE 25.02.2019
Krofi DON DON

Podjetje Don Don je vodilno pekovsko podjetje v regiji in največji proizvajalec cvrtega peciva. Investicijski cikel podjetje nadaljuje z najsodobnejšo tovarno za cvrte proizvode v regiji. Investicija v vrednosti 5 milijon evrov bo zaključena oktobra 2019  in bo nadomestila 14 let staro linijo v Kranju.

Proizvodnja krofov je že stekla januarja 2019 in z njo bo podjetje Don Don oskrbovalo vse trge na katerih je že sedaj prisotno (Slovenija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija, Črna Gora), vključno s trgom Bolgarije. 

Kapaciteta nove linije je do 6 milijonov kosov na mesec in predstavlja pomembno pridobitev za skupino Don Don. Proizvodnja linija je popolnoma avtomatizirana, s čimer je zagotovljena najvišja možna kakovost proizvodov.

Večja kapaciteta proizvodnje linije odpira možnosti razvoja podjetja Don Don širše v regiji. Največja sezona za cvrto pecivo je seveda prihajajoči pustni čas. V letošnjem letu za čas pusta v Don Don-u planiramo proizvodnjo 8 milijonov krofov za trg Slovenije in Hrvaškem. V zadnjem tednu bomo v proizvodnji porabili 60 ton marmelade in 9 ton posipnega sladkorja.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča