Recept - Belgijski vaflji

Klavdija Rupar 21.06.2019
Vaflji

Spet je vikend pred vrati, kar pomeni, da imamo več časa za pripravo okusnega zajtrka, ki nas prebudi v sobotno ali nedeljsko jutro. Ta teden vam predstavljamo recept za slastne belgijske vaflje, ki so izredno hitro in preprosto narejeni.

SESTAVINE:

  • 2 ¼ skodelice večnamenske moke
  • 1 jedilna žlica pecilnega praška
  • 3 jedilne žlice sladkorja
  • ½ čajne žličke soli
  • 1 čajna žlička cimeta
  • 2 veliki jajci
  • ½ skodelice rastlinskega olja
  • 2 skodelici mleka
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrata

Belgijski vafelj. Foto: Unsplash

PRIRPAVA:

Preden začnemo pripravljati maso segrejmo pekač za vaflje. V veliki posodi skupaj zmešamo moko, pecilni prašek, sladkor, moko in cimet. V srednjo veliko posodo damo jajčne beljake in mešamo toliko časa, da nastane sneg.

V drugi srednje veliki posodi zmešamo skupaj jajčne rumenjake, rastlinsko olje, mleko in vanilijev ekstrat. To mešanico nato dodamo suhim sestavinam in dobro premešamo, nato pa vse skupaj vmešamo v sneg iz beljakov.

Testo prelijemo v pekač za vaflje in pečemo toliko časa, da vaflji postanejo zlato zapečeni.

Postrežemo še tople z maslom, sirupom in sladkorjem v prahu ali z drugim priljubljenim prelivom.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča