Recept: Božanska hruškova marmelada z vanilijo

CITYLIFE 30.08.2020
hruskova-marmeladadepositphotos

Priprava te hruškove marmelade je preprosta, z dodatkom vanilije pa bo navdušila še tako zahtevne kritike. Ta francoski recept zadostuje za štiri kozarce marmelade, potrebovali pa bomo 15 minut za pripravo in uro za kuhanje.

Sestavine:

  • 1 kilogram zrelih hrušk (najboljše so viljamovke)
  • 500 gramov sladkorja
  • 1 strok vanilije

PREBERITE ŠE: Recept: Preprosta slivova marmelada s sivko

Hruške operemo, olupimo in narežemo na koščke. Postavimo jih v veliko posodo in dodamo sladkor. Odpremo vanilijev strok ter vsebino dodamo preostalim sestavinam. Vse skupaj dobro premešamo ter pričnemo segrevati na nizki temperaturi, dokler ne prične vreti. Vsakih nekaj minut dobro premešamo. Po uri kuhanja mora biti masa ravno prav tekoča. Odstavimo z ognja, če želimo, da je marmelada popolnoma enotna, vse skupaj dobro zmeljemo s paličnim mešalnikom ter vlijemo v razkužene kozarce ter dobro zatesnimo pokrovčke.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča