Recept - Cruffin z vaniljevo kremo

Klavdija Rupar 12.04.2019
Cruffin

Deževni dnevi so kot nalašč za gledanje filmov ali serij in uživanje ob okusnih slaščicah. Te bodo še toliko slajše, če jih naredimo kar sami doma. Tokrat smo pripravili recept za crufiin, ki je mešanica med rogljičkom in muffinom. Poskusimo nekaj novega in uživajmo ob slastnih okusih.

Sestavine za testo:

  • 300 g gladke moke
  • 80 g masla
  • 2 vanilijeva sladkorja
  • 1 paket suhega kvasa
  • 150 ml tople vode
  • ščep soli
  • * cimet in posipni sladkor

Sestavine za vanilijevo kremo:

  • 300 ml mleka
  • 50 g sladkorja
  • 1 čajna žlička ekstrata vanilije
  • 1 vrečka vanilijevega pudinga
  • 2 rumenjaka

Priprava:

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Zmešamo toplo vodo, vanilijev sladkor in kvas ter pustimo 10 minut, da naraste. V drugi posodi zmešamo moko, sol in počasi dodamo vodo in mešamo. Raztopimo maslo in dodamo vanilijo, da masa postane mehka in tekoča. Maso pokrijemo, pustimo pol ure, da testo naraste in nato narežemo v šest enakih kroglic. Vsako kroglico pokrijemo s folijo in pustimo dodatnih 10 minut. Najprej vsako kroglico dobro zvaljamo in jo nato zrolamo v rolico. Naredimo obliko souffleja in z maso napolnimo modelčke za muffine. Pečemo 25 minut na 200 stopinjah.

Za nadev zavremo 2/3 mleka s sladkorjem, ostalo pa zmešamo z rumenjaki in počasi dodamo vreto mleko. Pustimo za 5 minut, da se ohladi. Ko so cruffini pripravljeni v vsakega dodamo nadev, po vrhu pa po želji posujemo sladkor ali cimet. In uživamo!

Dober tek! 

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča