Recept - domača paradižnikova omaka

Paradižnikova omaka je izredno hitra za pripravo, zagotovo pa tudi ena najbolj priljubljenih omak za makarone.
Makaroni ali rezanci s pardižnikovo omako so zagotovo ena najhitreje pripravljenih jedi. A zakaj ne bi tokrat paradižnikove omake naredili kar doma namesto, da jo kupimo v trgovini? Recept, ki smo ga pripravili, je precej enostaven in hiter, zato izgovora, da je ne bi morali narediti doma, ne moremo več uporabiti.
Sestavine:
- 4 narezani stroki česna
- 1 čajna žlička komarčka
- ¼ čajne žličke rdečih lističev paprike
- ¼ skodelice suhega belega vina
- olivno olje
- konzerva celih paradižnikov
Priprava:
Na olivnem olju segrejemo česen, mešanico komarčka in rdečih lističev paprike toliko časa, da začne cvrčati.
V vmesnem času previdno stisnemo semena ven iz konzerve s paradižniki, nato pa paradižnike vrnemo v tekočino, ki je ostala v konzervi.Z mešalnikom paradižnike dobro premešamo – toliko da masa postane gladka.
Paradižnike nato zmešamo z mešanico česna in dodamo nekaj začimb, kot so bazilika, peteršilj, origano in zalijemo s suhim belim vinom.
Znižamo temperaturo na štedilniku in mešamo na vsakih deset minut, dokler mešanica ni pripravljena. Dodamo najljubše makarone ali rezance in postrežemo.