Recept - filane paprike z brokolijem, piščancem in rižem

Klavdija Rupar 17.07.2020
filane paprike

Klasične filane paprike so vsekakor bolj primerne za mrzle zimske dni, a tokrat imamo za vas recept, ki je malenkost drugačen in primeren tudi za poletne dni. Filane paprike z brokolijem, piščancem in rižem so zagotovo okusna in primerna hrana za kosilo tudi v toplejših dneh, še posebej sedaj, ko bodo temperature nekaj dni ne ravno poletne.

Sestavine:

  • 3 paprike, prerezane na pol in brez semen
  • 1 skodelica kuhanega riža ali rjavega riža
  • 2 čajni žlički olivnega olja
  • dvojna piščančja prsa brez kosti in kože, narezane na majhne koščke
  • ¼ skodelice narezane šalotke
  • 1 nariban strok česna
  • 2 čajni žlički gorčice
  • 2 skodelici brokolija
  • sol in sveže mlet poper za okus
  • ½ skodelice naribane mocarele
  • ¼ skodelice naribanega čedar sira
  • 1/3 skodelice nemastnega grškega jogurta

Priprava:

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Narezane paprike postavimo na rahlo oljnat pladenj in postavimo na stran. V večjo ponev dodamo 2 čajni žlički olja in segrejemo na srednji toploti. Ko je posoda vroča, dodamo šalotko in jo na hitro popražimo. Dodamo piščanca in česen ter začinimo s soljo in poprom potem pa pražimo še toliko časa, da piščanec ni več rožnate barve. Dodamo gorčico in brokoli. Kuhamo nadaljnje 2-3 minute oz. toliko časa, da brokoli postane mehek. Dodamo kuhan riž in polovico skodelice mocarele in polovico skodelice chedar sira. Vse skupaj dobro premešamo, da se sir stopi. Odstranimo s štedilnika in notri vmešamo grški jogurt.

Nadev natlačimo v že pripravljene paprike. Pokrijemo s folijo in pečemo 30 minut. Odstranimo folijo in dodamo še preostali sir. Pečemo še dodatnih 10 minut, vzamemo iz pečice in počakamo 5-10 minut preden postrežemo.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča