Recept: Kruhki s popečenim paradižnikom in mocarelo

Lana Bauman 14.02.2019
Foto: Depositphotos

Sestavine:

  • polovica rženega kruha (ali kruha po izbiri)
  • paradižniki
  • strok česna
  • sveža bazilika
  • 125 g mocarele
  • olivno olje
  • kis
  • sol
  • poper


Priprava:

Cele male paradižnike popečemo v pečici na peki papirju. Še prej jih malo pokapamo z olivnim oljem. Mocarelo narežemo na kocke in česen čisto na drobno. Prelijemo ju z žlico olivnega olja in kisa ter po okusu solimo in popramo. Dobro premešamo in pustimo, da se arome združijo. Med tem na ponvi na suho popečemo rezine kruha, jih premažemo s polovico česna in na rahlo prelijemo z olivnim oljem. Še vroče kruhke obložimo s prej narejeno solatno mešanico, prelijemo z nekaj olivnega olja in dodamo popečene paradižnike, okrasimo s svežimi lističi bazilike. Najbolj tekne, ko so kruhki še topli.

Dober tek!

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča