Recept - pita z jagodami in rabarbaro

Klavdija Rupar 23.04.2020
recepti

Če se česa nikoli ne naveličamo, so to slastne pomladanske različice pit, tort in drugih slaščic. Tokrat imamo za vas recept za slastno pito z rabarbaro in jagodami. Za razliko od klasičnih pit nam tukaj ni potrebno narediti skorje, zato bo priprava hitrejša in enostavnejša.

SESTAVINE:

  • 6 jedilnih žlic neslanega masla
  • 45 dag jagod narezanih na pol
  • 45 dag narezane rabarbare
  • 1 jedilna žlica koruznega škroba
  • ¼ skodelice + 3 jedilne žlice sladkorja
  • ¾ skodelice večnamenske moke
  • ¼ čajne žličke soli
  • ¼ skodelice neslanih mandljev
  • vanilijev sladoled

PRIPRAVA:

Pečico segrejemo na 220 stopinj Celzija. Tri približno 15 centimetrov velike posodice namažemo z maslom in nato nanje položimo pekovski papir. V veliki posodi zmešamo skupaj jagode, rabarbaro, koruzni škrob in 1/4 skodelice sladkorja. 

V drugi posodi z rokami zmešamo skupaj maslo in moko ter tako poskrbimo, da testo spominja na krušne drobtine. Dodamo sol, mandlje in preostale 3 jedilne žlice sladkorja ter dobro premšamo s prsti.

Sadno mešanico položimo v posodice in čez položimo mešanico testo. Pečemo toliko časa, da se na vrhu pojavijo mehurčki, nekje 30 do 35 minut. Postrežemo z vanilijevim sladoledom.


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča