Recept - pita z jagodami in rabarbaro

CITYLIFE 15.04.2022
pitarabarbarajagoda

Če se česa nikoli ne naveličamo, so to slastne pomladanske različice pit, tort in drugih slaščic. Tokrat imamo za vas recept za slastno pito z rabarbaro in jagodami. Za razliko od klasičnih pit nam tukaj ni potrebno narediti skorje, zato bo priprava hitrejša in enostavnejša.

SESTAVINE:

  • 6 jedilnih žlic neslanega masla
  • 45 dag jagod narezanih na pol
  • 45 dag narezane rabarbare
  • 1 jedilna žlica koruznega škroba
  • ¼ skodelice + 3 jedilne žlice sladkorja
  • ¾ skodelice večnamenske moke
  • ¼ čajne žličke soli
  • ¼ skodelice neslanih mandljev
  • vanilijev sladoled


PRIPRAVA:
Pečico segrejemo na 220 stopinj Celzija. Tri približno 15 centimetrov velike posodice namažemo z maslom in nato nanje položimo pekovski papir. V veliki posodi zmešamo skupaj jagode, rabarbaro, koruzni škrob in 1/4 skodelice sladkorja.

V drugi posodi z rokami zmešamo skupaj maslo in moko ter tako poskrbimo, da testo spominja na krušne drobtine. Dodamo sol, mandlje in preostale 3 jedilne žlice sladkorja ter dobro premšamo s prsti.

Sadno mešanico položimo v posodice in čez položimo mešanico testo. Pečemo toliko časa, da se na vrhu pojavijo mehurčki, nekje 30 do 35 minut. Postrežemo z vanilijevim sladoledom.

Fotografija: Depositphotos

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča