Recept - quiche s paradižniki

Klavdija Rupar 28.08.2022
Quiche s paradižniki

Poletje je čas, ko vročina postane tako neznosna, da ne vemo več, kaj bi delali sami s sabo. Tako si je v poletnih mesecih tudi izredno težko pripraviti okusen obrok, saj nam ni do dolgega stanja pred štedilnikom. Pripravimo pa si lahko quiche s paradižniki, ki je hiter in okusen za pripravo.

Sestavine:

  • 1 narezana čebula
  • 2 jedilni žlici masla
  • 4 veliki paradižniki, olupljeni in narezani
  • 1 čajna žlička soli
  • ¼ čajne žličke popra
  • ¼ čajne žličke posušenega timijana
  • 2 skodelici sira
  • 4 velika jajca
  • 1 ½ skodelice smetane za kuhanje

Sestavine za testo:

  • 200 gramov bele moke
  • 100 gramov masla
  • ščep soli

Priprava:

Testo:

Moko in sol damo v večjo posodo. Dodamo maslo in mešamo toliko časa, da nastane drobtinasta tekstura. Dodamo mrzlo vodo in s tem poskrbimo, da mešanica postane trdno testo, ki ga nato damo v hladilnik za 30 minut. 

Na srednjem ognju v veliki ponvi popražimo čebulo in maslo, da postane mehka mešanica. Dodamo paradižnike, sol, poper in timijan. Kuhamo na srednjem ognju toliko časa, da tekočina že skoraj povsem izpari, nekje med 10 in 15 minut. Testo vzamemo iz hladilnika in ga razvaljamo na pomokani podlagi. Po testu potresemo sir, čez polijemo paradižnikovo omako in čez še enkrat potresemo sir.

Pečemo na 220 stopinjah in po 10 minutah zmanjšamo na 160 stopinj, na katerih pečemo nadaljnjih 40 minut oziroma toliko časa, da zgornji del postane zlato rjave barve. Vzamemo iz pečice, pustimo stati 10 minut, nato pa narežemo in postrežemo.

Foto: Depositphotos

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča