Recept - slivova marmelada s sivko

CITYLIFE 19.08.2022
slivovamarmeladadepositphotos309939982xl

Zakaj bi torej kupovali marmelado, če jo lahko le z nekaj koraki pripravimo kar sami? Za vas smo pripravili enostaven recept slivove marmelade, ki smo ji z dodajanjem cvetlic sivke ustvarili krasno cvetlično aromo. Z pripravo je potrebnih le 5 elementov, do končnega izdelka pa nas loči le slabih 25 minut.

Za pripravo enega kozarca slivove marmelade potrebujemo:

  • 1 široko posodo za kuhanje – s katero bo izhlapevanje tekočine hitrejše
  • 400 gramov zrelih sliv
  • 170 g belega sladkorja
  • Sok polovice (velike) limone
  • Žličko svežih ali posušenih cvetlic sivke

Priprava slivove marmelade:

Slive izkoščičimo in narežemo na manjše koščke. Skupaj z limoninim sokom jih postavimo v široko posodo za kuhanje in kuhamo približno 10 minut, na srednje močnem ognju in občasno premešamo. Če so slive zrelejše lahko ta čas tudi skrajšamo. Ko se je sadje dovolj zmehčalo, dodamo sladkor in žličko cvetlic sivke in dobro premešamo. Ob dodajanju sladkorja, bo sadje spustilo nekaj tekočine, takrat je pomembno mešanje (približno 8 minut), ki bo sadje zgostilo in pripravilo za polnjenje v kozarec. Ko je marmelada zgoščena, jo nalijemo v sterilen kozarec za vlaganje, zapremo s pokrovom, obrnemo na glavo in zavijemo v kuhijnsko krpo, da se kozarec počasi ohlaja na sobni temperaturi. Tako pripravljena marmelada bo v našem hladilniku zdržala še dobra dva tedna. Pa dober tek!

Foto: Depositphotos

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča