Recept - takosi s sladkim krompirjem, avokadom in črnim fižolom

Klavdija Rupar 11.08.2020
takosi

Kot že neštetokrat povedano je poleti, ko je zunaj vroče, najbolj primerno pripraviti hitre in enostavne jedi, ki nam vzamejo malo časa, odlično pa je, če so zraven še okusne in zdrave. Tokrat imamo za vas recept za vegetarijanske takose, kjer namesto mesa uporabimo sladki krompir in zelenjavo.

Sestavine:

  • 800 dag sladkega krompirja
  • 1 jedilna žlica olivnega olja
  • 1 čajna žlička čilija v prahu
  • 1 konzerva črnega fižola
  • ½ skodelice zelene salse
  • 1 avokado
  • 8 koruznih tortilj
  • ¼ skodelice feta sira
  • koriander za dekoracijo

Priprava:

Zmešamo sladki krompir z olivnim oljem, čilijem v prahu in polovico čajne žličke soli. Porazporedimo po peki papirju in pečemo 35 minut v pečici na 230 stopinjah Celzija.

V ponvi popečemo konzervo črnega fižola in zelene salse. Ko imamo oboje pripravljeno na tortiljo damo sladki krompir, avokado, mešanico fižola in zelene salse, po vrhu pa potresemo še feta sir in koriander. Zavijemo in postrežemo.


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča