Recept - testeninska caprese solata z jagodami

Klavdija Rupar 09.07.2020
kaprese solata

Si lahko predstavljate poletje brez zelenjave in sadja? Jaz si ga vsekakor ne. Že tako pretirano ne maram kuhanja, kar je poleti dodaten plus, saj me nihče čudno ne gleda, če jem samo tortilje in hitro pripravljene solate. A da ne bo vse preveč monotno in vsak dan enako, tokrat recept za povsem drugačno solato, kot smo jo navajeni - testeninska caprese solata z jagodami.

Sestavine:

  • Testenine 
  • Jagode
  • Mocarela 
  • Rdeča čebula
  • Sveža meta ali bazilika
  • Ekstra deviško oljčno olje
  • Balzamičen kis
  • Sol in poper
  • Med

Priprava:

Skuhajte testenine, a pazite, da jih ne prekuhate. Kuhajte jih minuto ali dve manj, kot piše na embalaži. Odcedite, prestavite v posodo in dodate veliko bazilike ali sveže mete. V klasični caprese solati je bazilika ena glavnih sestavin, meta pa bo solati dodala prav poseben okus. Dodate na tanko narezano čebulo, ki bo solato dodatno začinila in ji dodala malenkost bolj pekoč okus. Čez posujete jagode narezane na koščke, svežo mocarelo in vse skupaj prelijete z mešanico ekstra deviškega oljčnega olja in balzamičnega kisa. Na koncu začinite še s soljo in poprom ter dodate med, ki celotno jed posladka.


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča