Recept - veganska vroča čokolada iz ovsenega mleka

Klavdija Rupar 28.11.2021
alisa-anton-jhxgkggd3sw-unsplash

Božično-novoletni prazniki so pred vrati, kar pomeni, da je čas tudi za določene jedi, ki nam lepšajo praznične zimske dni. Ena izmed klasičnih sladic, ki je značilna za ta čas, je tudi vroča čokolada - to si lahko privoščimo kadarkoli in kjerkoli.


Danes smo pripravili malenkost drugačen recept - vroča čokolada iz ovsenega mleka.

Sestavine:

  • 1 1/2 skodelice ovsenega mleka
  • 2 jedilni žlici javorjevega sirupa
  • 1/2 čajne žličke vanilijevega ekstrata
  • 2 1/2 jedilni žlici kakava v prahu

Priprava:

V srednje veliki posodi zmešajte ovseno mleko, javorojev sirup, vanilijev ekstrat in kakav v prahu. Četudi kakav v prahu na začetku še ni dobro premešan, ni težave. Ko ga boste segreli, bo postal povsem tekoč in ga boste brez težav zmešali.

Posodo postavite na štedilnik in mešanico skuhajte. Vmes občasno premešajte in kuhajte nekje med pet in sedem minut. Uporabite žlico in preverite temperaturo. Ko je dovolj vroče, odstranite s štedilnika in prelijete v skodelice.



Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča