Tink Super Food - nov lokal v Ljubljani

Klavdija Rupar 30.01.2019
hrana

Tink superfood je lokal, ki se drži načela 80/20, kar pomeni, da ponujajo 80% zdrave prehrane (ki ni samo veganska) in 20% hrane za dušo. Ustanovila sta ga Domen Hodnik in Tina Rakuš.

Ime TINK je nastalo iz besede "think", ki je bilo mišljeno kot prvotno ime, v smislu "razmišljaj kaj ješ", vendar je večina, ko sta jim predstavila ime, izgovorila kar "tink". Iz tega je nato nastal njihov slogan TINK different/ TINK po svoje in ime lokala je postal TINK superfood cafe.

Ko sta obiskovala evropske države sta obiskovala različne kavarne in lokacije za brunch. Tako sta se odločila, da odpreta takšen lokal, ki bi ga z veseljem vsak dan obiskala tudi sama. Prostor sta opremila čisto sama, veliko stvari pa je izdelanih kar doma.

Ime TINK je nastalo iz besede "think", ki je bilo mišljeno kot prvotno ime, v smislu "razmišljaj kaj ješ".

V lokalu ponujajo praženo kavo Coronini iz Tolmina, ki jo lahko pijemo z dodatkom mleka ali katerega iz rastlinskih napitkov. Njihovi najbolj popularni napitki pa so tudi slovenska Be Life Kombucha, super boost cofee, super maca kakav ali pa kozarec odličnega vina.

Avokado toast.

Najbolje prodajan izdelek je zagotovo avokado toast, ki ga lahko naročimo na sourdough ali ajdovem kruhu in Acai energijska skleda, ki jo delajo iz pireja acai jagod. Vsak dan imajo na meniju vegansko juho in enolončnico, ob torkih in četrtkih pa dodajo še ribjo ali mesno.

Vso hrano in pijačo lahko vzamemo tudi za s sabo, v biorazgradljivi embalaži. 

Vsak teden dopolnjujejo ponudbo, tako da bodo kmalu ponujali tudi trenutno zelo popularne havajske sklede, v planu pa so še druge novosti. Tink Super Food najdemo na Tavčarjevi ulici 4 v Ljubljani.
facebook.com/tinksuperfood

Fotogalerija

Foto: Tink Super Food Foto: Tink Super Food Foto: Tink Super Food Foto: Tink Super Food Foto: Tink Super Food Foto: Tink Super Food Foto: Tink Super Food Foto: Tink Super Food Foto: Tink Super Food Foto: Tink Super Food Foto: Tink Super Food Foto: Tink Super Food Foto: Tink Super Food Foto: Tink Super Food Foto: Tink Super Food

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča