Vrhunska kulinarika kar na dom

CITYLIFE 16.11.2020
Atelje

Wolt in Jorg Zupan, kuharski chef, nagrajen z Michelinovo zvezdico, tudi vodja restavracije Atelje v Ljubljani, sta združila moči. Uporabnikom bosta namreč omogočila uživanje v vrhunski kulinariki, in sicer kar v udobju njihovega doma. Kuharski mojster je v ta namen pripravil prav posebne jedi, prilagojene dostavi, s tem sodelovanjem pa želi svojo kulinariko približati širšemu krogu ljudi.Prvovrstna kulinarična izkušnja je povezana s kakovostnimi sestavinami

Številni gostinci so se v teh negotovih časih dobro prilagodili trenutnim razmeram in se odločili, da se k svojim gostom povabijo kar na dom. Med njimi je tudi kuharski chef z Michelinovo zvezdico in vodja restavracije Atelje Jorg Zupan, ki ves čas išče nove načine kulinaričnega ustvarjanja. Ideja, da bi si na dom lahko naročil obrok iz restavracije z Michelinovo zvezdico, se mu je zdela izjemno zanimiva in zabavna. S tem bo namreč uporabnikom ponudil prvovrstno kulinarično izkušnjo v domačem okolju, saj si želi, da ljudje odkrivajo nove okuse in uživajo v ustvarjalnih obrokih, pripravljenih iz lokalnih sestavin, s tem pa podprejo tako njegovo restavracijo kot tudi dobavitelje. Hkrati jim bo sodelovanje s podjetjem Wolt omogočilo njihove jedi ponuditi tudi tistim, ki se sicer najbrž pri njih ne bi nikoli oglasili.

Jorg Zupan je ob tem dodal: "Prvovrstna kulinarična izkušnja ni nujno povezana z bleščeče belimi prti, zapletenimi izrazi in do visokega sijaja zloščenimi kozarci. Vselej pa je povezana z dobro kombinacijo prvovrstnih sestavin in željo po užitku. Naš namen je, da s cenovno ugodnejšim menijem in Woltovo dostavo prav to vnesemo v čim več domov in širšemu krogu jedcev približamo svoje delo."


Spremembe na področju kulinarike – nove navade, ki olajšajo življenje, bodo ostale

V restavraciji Atelje se ves čas trudijo ohranjati zvedavost, spodbujati ustvarjalnost in iskati nove poti. Verjamejo, da bo to obdobje prineslo tudi kakšno spremembo na področju kulinarike, ena takšnih bo najverjetneje ta, da se bo na višjo raven povzdignilo prav naročanje hrane na dom. 

In kakšne jedi lahko jedci najdejo na jedilniku z Michelinovo zvezdico?

Meni so v restavraciji Atelje nekoliko prilagodili Woltovi dostavi. Z njim želijo pokazati bolj sproščeno plat, ki je morda gostje njihove restavracije niso vajeni. V časih, ko se je vse ustavilo, pa jim je bilo snovanje menija za dostavo dobrodošel izziv. Svojo kreativnost so usmerili v to, kako ustvariti jedi, ki so primerne za dostavo, a hkrati zanimive, zabavne, uravnotežene in predvsem okusne. Skrbno so izbrali lokalne sestavine, kombinacije okusov ter jedi zasnovali tako, da lahko vsi uporabniki brezskrbno prevzamejo Woltov paket in brez dodatnega dela uživajo v fine dining izkušnji.

Na jedilniku lahko ljubitelji vrhunske kulinarike in vsi, ki jih zanima dodatna izkušnja, najdejo lahke predjedi, glavne jedi, priloge ter sladice. Med predjedmi sta najbolj priljubljena ta nobel tatarc iz suhozorjene govedine, ječmenovega čipsa in porovega olja ter vijola burata, ki jo spremljajo še melasa rdeče pese, radič, rdeči poper in mandlji. Med glavnimi jedmi se najdejo vroče štručke s hrustljavim jagenjčkom ali hobotnico, nore mesne kroglice, pospremljene z bučo, žajbljem in feto sirom, utrgane tortilje a la Atelje z natrgano govedino in jesenski njoki z omako iz buč in kozjim sirom. Ob tem si lahko kot prilogo uporabniki privoščijo še kokosov riž, pražen krompir in makarone s sirom, ljubitelji piščanca pa tudi hrustljave 'nagece' in v pinjencu mariniranega hrustljavega piščanca. Na svoj račun pa bodo prišli tudi sladkosnedi, saj lahko uživajo v baskovski skutni torti, ki je narejena iz kozje skute s kmetije Orešnik in omakice iz jurke, ter v banjici čokolade, rjavega masla ali vanilje, v kateri je glavna sestavina sladoled.

wolt.com/en/svn/ljubljana/restaurant/atelje


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča