Čudovita hiša v Palmi de Mallorca

Klavdija Rupar 09.09.2020
b40

Čeprav je zaradi koronavirusa Španija trenutno na rdečem seznamu, kar pomeni, da vas ob prihodu čaka 14-dnevna karantena, je čudovita moderna hiša v španskem mestu Palma de Mallorca še dodaten razlog, da to destinacijo zapišete na seznam želja in jo obiščete takoj, ko bo mogoče.

Palma de Mallorca je namreč največje in glavno mesto Balearskih otokov, v katerem najdemo bogato arhitekturo. Stavbo, ki jo bomo spodaj predstavili, ima minimalistične linije v barvah sončnega zahoda, zaradi materialov in povezanosti z naravo pa deluje kot prava mala umetnina.

Pritlična hiša, za katero bi mislili, da tam stoji že več desetletij, je bila dokončana šele letos. Projekt je vodil arhitekturni biro The Isla Architects & Rabassa, ki je v mesto želel prinesti kanček Mehike. Pritlična hiša z ločenim zasebnim delom, v katerem so spalnice in kopalnice. Dnevna soba je v sredini in se popolnoma odpre v dvorišče, visoki stropi in steklene stene na vseh straneh pa dajo občutek, da soba stoji zunaj in ni del prostora. Minimalistična kuhinja z leseno jedilno mizo, zunaj pa bazen, ki se razteza po celotni dolžini hiše in je kot nalašč za jutranje plavanje.


Fotogalerija

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča