Trendi notranjega oblikovanja za letošnje leto

Klavdija Rupar 17.02.2021
pexels-photo-3705529

Čeprav smo vsi pričakovali, da se bo 1. januarja ob 00.01 vse spremenilo in bo življenje potekalo povsem normalno in nič karantensko, smo se precej zmotili. Ukrepi se sicer počasi zmanjšujejo, še vseeno pa bomo najbrž kar nekaj časa delali od doma, oz. veliko časa preživeli doma. V tem času smo zagotovo tudi večkrat ugotovili, kaj vse nas moti v stanovanju in kaj vse bi radi zamenjali. Zato so letošnji trendi notranjega oblikovanja sploh primerni in nam bodo končno prišli prav. Tako kot na drugih področjih je tudi tukaj velik poudarek na trajnostnem oblikovanju in udobnem oblikovanju. 

Kateri so trendi v oblikovanju za leto 2021?

Eklektičnost

Kaj je to minimalizem? Če je bil zadnjih nekaj let v trendu večinoma skandinavski minimalizem, bo letošnje leto to postavljeno na glavo. V trendu so namreč divje barve, velike oblike in čim več drznosti. Leta 2021 se boste igrali z oblikami, kričečimi barvami in ne bomo se bali tveganja. Z lahkoto lahko mešate teksture, odtenke in vzorce, dokler ne dobite zmagovalne kombinacije in prostor prilagodite po svojih željah.


Vintage kosi

Vse več je spletnih strani in Instagram profilov, ki prodajajo originalne vintage kose, ki so v dobrem stanju in vam lahko v prihodnosti še dobro služijo. Trendi se namreč ponovno nagibajo v sedemdeseta in osemdeseta leta, kar pomeni, da bodo v ospredje ponovno prišli dobro ohranjeni kosi, ki so jih uporabljali naši starši in stari starši. Najbolje pa je, da so cene zmerne, še posebej, če ne gre za večje znamke, potrebujete le ostro oko in hitre prste, da najprej pograbite pohištvo, ki se pojavi v ponudbi, saj gre vedno za omejene kose. Če radi ustvarjate in se lotevate DIY projektov, pa je to lahko tudi priložnost za ustvarjanje.


Umetniške slike

Na spletu si lahko ogledate portfelje mnogih svetovnih umetnikov in si naročite umetniške grafike po dostopnih cenah, s trenutnim trendom kupovanja preko spleta, pa takšen nakup nikoli ni bil bolj enostaven. S tem lahko tudi podprete mlade umetnike, ki so šele na začetku svoje kariere. Pomembno je le, da si vzamete čas in res izberete kvalitetne kose, ki se jih bo dalo kombinirati v vašem stanovanju in bodo zagotovo originali.


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika