Trendi, ki jim bomo v letošnjem letu sledili pri urejanju spalnice

Klavdija Rupar 05.02.2020
Spalnica

Spalnica je zagotovo eden izmed prostorov v našem domu, ki ji moramo pri urejanju nameniti največ časa. Gre za prostor, v katerem se odklopimo, spimo, skratka se sprostimo in odpočijemo, zato ga moramo v takšnem slogu tudi urediti in prilagoditi svojim potrebam. V ta namen vam predstavljamo trende v urejanju spalnice, ki bodo popularni v letošnjem letu.

Realna in prizemljena ureditev

Včasih smo spalnice urejali v slogu luksuznih hotelskih sob, sedaj pa so vedno bolj popularne minimalistične sobe, ki inspiracijo jemljejo iz narave. Veliko poudarka je na teksturi, zemeljskih tonih in sprejemanju nepravilnosti. Monokromatske spalnice z nekaj dodane barve bodo pravi hit.

Prostor, v katerem se odklopimo

V spalnice se inštalira vedno manj vtičnic, saj s tem preprečimo, da bi elektronske naprave uporabljali v postelji ali jih imeli celo noč ob sebi. Vedno več ljudi se odloča za odstranitev televizije iz spalnice in investira v bolj umirjene spalnice s pridušeno svetlobo.

Statement kosi

V letošnjem letu se vračajo udobni kosi, kot so plasti različnih tekstur in tekstilov in lepe tapete. Ob stresnih in napornih življenjih si želimo, da je spalnica prava oaza miru, v kateri se lahko prepustimo uživanju in sproščanju.

Okrasne rastline

Zelenje in rastline so največji trend notranje opreme v letošnjem letu. Zaželene so v vsaki sobi, še posebej pa v spalnici. Na okenski polici, v kotičku sobe, na predalniku ali prazni polici - vse to so idelana mesta za rastline v vazah, lahko pa se odločimo za viseče, ki imajo zares poseben čar. Rastline poživijo življenjski prostor in nas povežejo z naravo.

Oblazinjeno vzglavje postelje

Velik trend za leto 2020 je oblazinjeno vzglavje postelje. Če se odločamo za nakup nove spalnice (ali le postelje) je letos takšna najbolj moderna. Oblazinjeno vzglavje celoten prostor naredi bolj glamurozen, soba pa je videti bolj vabljiva in udobna. Izberimo žive barve, ki bodo pozornost takoj preusmerile na posteljo.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča