Kaj bomo brali letos na plaži?

Klavdija Rupar 17.07.2020
link-hoang-uoqar2poxmo-unsplash

Poletje je kot nalašč za branje in večina ljudi, ki čez leto nima časa zanj, si vsaj poleti vzame čas in prebere kakšno dobro knjigo. Da vam bo izbor olajšan, smo spodaj pripravili nekaj idej za knjige, ki jih bomo brali letos poleti.

Jojo Moyes: Dekle, ki si ga zapustil

Pisateljica ljubezenskih romanov Jojo Moyes v romanu Dekle, ki si ga zapustil pripoveduje vznemirljivo zgodbo o ljubezni v preizkušnjah vojne in izignulih umetninah med vojno. Nemškega komandanta v okupiranem Parizu leta 1916 nadvse očara portret Sophie Lefevre, ki vodi majhen hotel. Naslikal ga je njen mož, ki se bori na fronti. Ko Sophie izve, da so ga zaprli v zloglasno taborišče, sprejme drzno odločitev.

Foto: emka

Marc Levy: Ona in on

Spoznata se na spletni strani za zmenke. Namesto, da bi postala par, se spoprijateljita. Da bi se zaljubila? Ni govora! Ampak ljubezen ima svoje načrte v tem čarobnem romanu enega najbolje branih francoskih avtorjev. Mia je na velikem platnu zaljubljena ženska, v resničnem pa igralka, ki se mora odločiti, ali naj ostane v zakonu s prešutnim možem, prav tako igralcem. V stiski na vrat na nos pobegne iz Londona v Pariz ...

Foto: emka

Philippa Perry: Knjiga, za katero si želite, da bi jo prebrali vaši starši (in za katero bodo vaši otroci veseli, da ste jo)

Vsi si želimo, da bi bili dobri starši, naši otroci pa srečni in zadovoljni. Toda kako to doseči? Bistvo starševstva je odnos, ki ga imamo s svojim otrokom. Odnos podpira, neguje in omgoča rast - ali pa je ovira. V knjigi nam avtorica namesto "popolnega" načrta razgrinja širši pogled na starševstvo. Posveča se temu, kaj je resnično pomembno za dobro medosebno povezanost, kaj jo lahko izboljša, kakšnemu vedenju se je bolje izogniti in kaj lahko naredimo, da bomo otroku pomagali biti oseba, kakršna je lahko.

Foto: emka

Elizabeth Kay: Sedem laži

Jane in Marnie sta si med odraščanjem povedali vse. Poznali sta najgloblje skrivnosti druga druge. To se jima je zdelo samoumevno. Toda ko se Marnie zaljubi, se začne vse spreminjati. Jane ima namreč skrivnost: ne mara Marnijinega bogatega, samovšečnega moža. In ko jo Marnie vpraša, ali ji je všeč, Jane pove prvo laž. 

Foto: felix

Simon Scarrow: Izdajalci Rima

Leto 56 n.št. Tribun Kato in centurion Makro, izurjena veterana rimskih legij, sta dodeljena vzhodni meji Rimskega imperija, kjer leži sovražno ozemlje neznane in neosvojljive Partije. Tu jima nenehno grozijo nevarnosti, ne samo zaradi nenadnih nasprotnikovih vpadov, temveč tudi zaradi negotovih razmer, v katerih ni jasno, kdo je zaveznik in kdo izdajalec ali vohun.

Foto: felix


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča