Prihaja 25. Slovenski festival vin!

CITYLIFE 15.11.2023
slovenskifestivalvin1

Organizatorji festivala napovedujejo izjemno bogat festival, na katerem pričakujejo več kot 120 vinarjev vseh vinorodnih dežel Slovenije in veliko tujih z več kot 550 vinskimi vzorci ter številna kulinarična doživetja. Na dogodku bodo predstavljena tudi najbolje ocenjena vina z letošnjega strokovnega ocenjevanja vin, ki ga vodi prof. dr. Tatjana Košmerl. Razglasitev zmagovalcev bo potekala prvi dan festivala ob 16. uri.

slovenskifestivalvin12

Za obiskovalce bodo na voljo tudi vodene vinske delavnice, ki jih ne gre zamuditi – spoznavanje najbolje ocenjenih vin z letošnjega ocenjevanja, degustacija vin v temi, delavnica vina in čokolade, delavnica slikanja ob vinu Arty Party, degustacija vin nove kleti FOUCH, Masterclass degustacija vin iz Veneta – kleti Masi. Novost pa je predstavitev Degustacije na daljavo Digital Wine Tasting, ki ga tokrat brezplačno na festivalu predstavlja BIC Ljubljana in bo v petek, 17. novembra ob 15. uri v  dvorani M1. Vinarji pa bodo svoja vprašanja, kako prodreti na angleški trg, povprašali v četrtek, 16. novembra, ob 14.45, ustanovitelja Glass of Bubbly g. Christopherja Walkey-a.

slovenskifestivalvin3

Agencija ICE v Ljubljani se že od nekdaj posveča promociji italijanskih agroživilskih in vinarskih izdelkov v Sloveniji. Tako ne smemo pozabiti na njihovo tradicionalno udeležbo na Slovenskem festivalu vin z razstavnim prostorom Italian Trade Agency. Priljubljen dogodek bo priložnost za predstavitev in okušanje italijanskih enogastronomskih odličnosti. Med drugim bomo lahko v okviru njihovega prostora degustirali tudi testenine Barilla, ki jih pripravlja priznani kuhar Matjaž Cotič.
slovenskifestivalvin4

Vstopnice za festival in delavnice so že na voljo prek spletne strani proticket.si ali v času festivala na blagajnah.   

Več o dogajanju in sodelujočih na spletni strani Slovenskega festivala vin, Facebook in Instragram profilu.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča