Kako v štirih korakih nadgradimo svojo lepotno rutino

Klavdija Rupar 14.04.2019
Foto: Unsplash

S spremembo letnega časa je pametno, da ne spremenimo le svoje garderobe in toplih plaščev ne zamenjamo za bolj lahkotna oblačila, ampak je potrebno, da nekaj sprememb vnesemo tudi v našo lepotno rutino. To lahko naredimo v štirih korakih.

1. Razstrupljanje

Prvi korak je razstrupljanje, kar pomeni, da začnemo od znotraj. Pomlad naj bi bila sezona jeter, organa, ki je pomemben za zdravo kožo in prebavo. Najbolje je, da začnemo z notranjim čiščenjem, s čimer bomo jetra pognali v delovanje in obenem razstrupili tudi svojo kožo.

Foto: Pexels

2. Piling

Drugi korak je piling, ki pa je odvisen od kože posameznika. Za mastno, mešano ali suho kožo so najboljši glikolni losijoni z AHA ali BHA kislinsko osnovo, saj najbolje kožo očistijo odmrlih celic. Najbolje jih je uporabljati dvakrat na dan.

Za suho in utrujeno kožo je najboljši klasičen piling nekajkrat na teden, za občutljivo in alergijam nagnjeno kožo pa encimski preparati, ki imajo enak učinek kot glikolni pilingi, a so bolj nežni.

3. Spodbudimo kožni metabolizem

To naredimo tako, da uporabimo aktivne sestavine, kot so skvalen, vitamin B5 in retinoidi, močni antioksidanti, ki izboljšajo kožo.

Foto: Pixabay

4. Zaščitimo kožo

Pomladi je koža najbolj izpostavljena soncu, saj je najbolj pogosto nezaščitena in premalo pripravljena na sončne dni, zato moramo obvezno uporabiti kremo za sončenje ali ličila s SPF faktorjem.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika